Legyetek jók, ha tudtok

A kedves és jóságos Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel. Fölkarolja a szerencsétleneket, gondoskodik a szegényekrõl. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiót, az éles eszû, melegszívû fiút, azonban mégsem sikerül megvédenie õt a Sátán rontó hatalmától.

Az előadás a reneszánsz Rómába, a humanizmus szülőhelyére, Loyolai Szent Ignác és Néri Szent Fülöp korába visz el bennünket. A valóság és a misztikum határán zajló fordulatos eseményekben gazdag történet magával ragad és mesél  a hit törvényeinek és a világ dolgainak összeegyeztethetőségéről, a küldetés és a mindennapi élet harmóniájáról.
A történet egy szentről szól, aki jókedvre deríti és tanítja az árvákat. Címadó dala sokáig volt sláger a kilencvenes évek elején.

LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK
- igaz történet két felvonásban - 

Luigi Magni-Bernardino Zapponi filmforgatókönyve alapján,
Angelo Branduardi zenéjével
 Pehr Klára fordítását magyar színpadra alkalmazta: VAJDA KATALIN 

Szereposztás:
Koreográfus: LAVRO-GYENES ILDIKÓ
Zenei vezető: LÁZÁR ZSIGMOND
Díszlet: JASENKO CONKA
Jelmez: RÁTKAI ERZSÉBET
Korrepetitor: VÖLGYESI GYÖNGYI
Ügyelő: SZENTMIKLÓSI ILDIKÓ
Súgó: HORVÁTH KATALIN
Rendezőasszisztens: KŐVÁRY ÁGNES

Gyerek szereplőink:
BAKSAI RÉKA, CZAUN PÉTER BENCE, DONEV DÁVID, EIGNER EDINA, HALMAY ZSUZSANNA, HANISCH LÍVIA ILONA, HORVÁTH ÁRON, HORVÁTH REGINA, KOCZOR DÁNIEL, KOVÁCS ÁGNES, NYÁRI ANDI, ŐRI ANDRÁS, PÉJÓ KATA, ROSTA ZSUZSA, RUZSICZKY LILI, RUZSICZKY NÓRA, SZABÓ RICHÁRD, SZABÓ VIVIEN, SZENDRŐI GÁBOR, SZÖLLŐSKEI RÉKA JOHANNA, TAJTI VIRÁG, VARGA JANKA, VINCZE KITTI

Rendező: NAGY VIKTOR

BEMUTATÓ: 2007. december 7.

 Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása