Alt duett

Kassa után Budapesten is látható Bach Szilvia: Alt duett címû kétszemélyes tragikomédiája, legközelebb december 13-án csütörtökön, a Thália Színház Új Stúdiójában.


Egri Márta és Kútvölgyi Erzsébet az Alt duett c. előadásban

"A remek előadásairól ismert humoristanő, Bach Szilvia, ezúttal olyan témához nyúl, melyről mindenki tud, de keveset beszél, és még kevesebbet tesz e probléma megoldására.
A darab két hősnője, egy színésznő és egy írónő. Régi barátság fűzi őket egymáshoz. Talán már nem is emlékeznek olyan időkre, melyet egymás nélkül töltöttek el. Hol az egyik, hol a másik sétál az élet napos oldalán, de soha, egy pillanatra sem feledkeznek meg azokról az időkről, mikor még együtt nélkülöztek. Barátságuk nemcsak a keserves időszakok szakítópróbáját állta ki sérülésmentesen, de a boldogság, a sikeresség időszakát is. A darab kezdetén éppen az írónőnek "fut a szekere", míg a színésznő éli a tehetséges művészek jelenleg tapasztalható mellőzöttségét. Az írónő ezen próbál segíteni, de minden igyekezete lepattanni látszik barátnőjéről. Érthetetlen is ez a makacs visszautasítás, melyen nem fog sem szigor, sem hízelgés, sem a közös emlékek széles skálájának felsorolása. A két barátnő azonban ennek ellenére végigbohóckodja, egyre komolyabb fordulatokat vevő, beszélgetésüket, egészen addig, míg ki nem derül, hogy ..."


Dévényi Ildikó és Varga Lívia az Alt duett kassai előadásban
Fotó: Bodnár Gábor

2006. szeptember 14-én Kassán, a Thália Színház Márai Stúdiójában mutatták be először az Alt duettet, hatalmas sikerrel. A két főszereplő akkor, Dévényi Ildikó, mint vendég, és Varga Lívia volt. Számtalan alkalommal előfordult, hogy a közönség megvárta a művészeket az előadás után, és külön megköszönte a csodálatos élményt. Ezzel a darabbal vendégszerepelt a Kassai Színház Magyarországon is, három alkalommal. Két előadás volt Pécsett, egy-egy előadás Egerben és Siófokon. Minden városban teltház volt és óriási siker.

- Manu -

-----------
Alt duett
Szereplők: Kútvölgyi Erzsébet, Egri Márta
Zene: Bach Szilvia - Deseő Balázs
Dalszövegek: Bach Szilvia
Jelmez: Radzik Erzsébet kollekciójából
Rendezőasszisztens: Danics Dóra
Rendező: Bach Szilvia

süti beállítások módosítása