Körúti helykeresés

A májusi évadzáráskor felújítás kezdõdött a Körúti Színház állandó játszási helyén, a Gutenberg téren. Az így idõlegesen hontalanná vált társulat, az FMH-ban próbál szerencsét és közönséget, december 26., 27. és 28-án.


Jelenet a Doktor úr című előadásból

December 26 -án Molnár Ferenc: Doktor úr című darabja kerül színre. A világ egyik leghíresebb szerzőjének első színpadi művét napra pontosan két éve mutatta be a társulat, Koltai Róbert, Barát Attila, Szabó Erika, és Czvetkó Sándor főszereplésével. Az előadás két év és 52 vidéki előadás után megerősödve kerül vissza a fővárosba. Külön érdekesség, hogy Fodor Zsókát  Frajt Edit váltja.
December 27-i  program, Molnár egy másik darabja a Vörös malom, amelyet Kocsák Tibor és Miklós Tibor alakított át mai hangulatú musical-é. Az előadás nyáron a Városmajori szabadtéri színpadon és néhány vidéki helyszínen már megmérette magát, de bemutatónak ezt tekinti a társulat. A huszonkét szereplős darabban a főbb szereplők: Kautzky Armand, Esztergályos Cecilia, Zöld Csaba, Király Adrián, Schramek Andrea és Udvarias Anna.


Jelenet Az ajándék gésa c. előadásból 

December 28-án a színház legsikeresebb vígjátéka: Az ajándék gésa kerül színre. A történet Japán amerikai megszállása alatt játszódik, Japán legkisebb falujában, ahová elküldik az amerikai hadsereg legszerencsétlenebb tisztjét, hogy teremtse meg a demokráciát.  Kis probléma, hogy a helyiek nem tudják mi az.
A társulat négy éve működik mindennemű állami támogatás nélkül, pusztán jegybevételekből.

Forrás: Körúti Színház

süti beállítások módosítása