Kerekasztal Pályázat

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ pályázatot hirdet intézmények, szervezetek számára a következõ témakörben: Színházi nevelési program ingyenes, nyilvános bemutatása a pályázó intézményben vagy az általuk kijelölt helyszínen.

• Színházi nevelési program ingyenes, nyilvános bemutatása a pályázó intézményben vagy az általuk kijelölt helyszínen.


A 2007/2008-as évadban a társulat két produkciója közül lehet választani:
• Fogságban -  színházi játék 7-8 évesek számára. A történet Andersen: A császár új ruhája c. meséjére épül és a hatalom, hatalmaskodás témakörét járja körül.
• Csontketrec - színházi nevelési program 6-7-8. osztályos tanulók számára az otthon témájára.

Olyan intézmények (köz- és felsőoktatási intézmények, civil szervezetek, projektek működtetői, szakmai táborok szervezői stb.), jelentkezését várjuk, amelyeknél az előadások megtekintése - az érintett gyerekeken kívül - az intézményben, programban részt vevő munkatársak szakmai fejlődését is szolgálhatja!
A két színházi nevelési program közül a kisebbeknek szólót gyerekekkel (egy osztállyal) valósítja meg a társulat, a szakmai közönség pedig megfigyelheti a játékot.
A Csontketrec című játék mint saját élményű színházi és drámajátékos élmény felnőttekkel (korlátozott számú közönséggel) is megvalósítható.
A foglalkozások után a társulattal szakmai beszélgetés keretében lehet megvitatni a látottakat és többet megtudni a színházi nevelésről.

A pályázat során előnyt élveznek azok,
• akiknél a Kerekasztal komplex foglalkozásának bemutatása hiánypótló
• ahol várhatóan nagy szakmai érdeklődés övezi az előadást
• ahol remélhető, hogy folytatása lehet a megkezdett programnak.

A pályázat nyerteseinek a program költségét nem kell megtéríteniük! Meghívóink az utazási költséget vállalják magukra. (A Csontketrec c. játéknál ez egy mikrobusz bérlését és benzinköltségét, a Fogságban c. programnál két személygépkocsi üzemanyag-költségét jelenti.)

2008-ban összesen 3 előadás ingyenes meghívását ajánlja fel a társulat. Egy szervezet egy előadás meghívására pályázhat. Reményeink szerint a következő években - új kiírással - folytatódhat a programsorozat.

Beadási határidő: A rendezvény előtt három hónappal.
A pályázatokat postai úton vagy e-mailben is elfogadjuk.

Kérjük mellékelni a pályázó intézmény/program bemutatkozását, a meghívás céljának ismertetését, a várható nézőszámmal kapcsolatos információkat, az elvárt eredményről szóló elképzeléseket.

Cím:
Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, 2111 Szada, Székely B. u. 1/c
E-mail: kerekasztal@kerekasztalszinhaz.hu

A felvételeket Erdély Mátyás készítette a Sashalmi Tanoda Fogságban c. programján
Forrás: Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

süti beállítások módosítása