Úrhatnám polgár

A magyar fordításirodalom egyik telitalálata Csiky Geregely címfordítása, az Úrhatnám polgár. Ez a szó Csikynek is köszönhetõen átkerült a köztudatba, a köznyelvbe, s a rangkórság-és felkapaszkodni vágyás fogalmává vált.

Úrhatnám polgár Tovább

A társas magány hajótöröttei

Az Ahogy tesszük 2007 fölöttébb bosszantó elõadás. Bosszantó, mert a Spiró György és Másik János daljátékából és Alföldi Róbert rendezésébõl létrejövõ párbeszéd nem intézhetõ el néhány kritikai ziccerrel; akkor sem, ha egyébként viszonylag pontosan megragadhatók az elõadás gyengéi és erõsségei.

A társas magány hajótöröttei Tovább

David Yengibarian

David Yengibarian ad szólókoncertet december 29-én, este 8 órától a november végén megnyílt Sanyi és Aranka Színházában a Mátyás utcában, a régi Stúdió "K" helyén.

David Yengibarian Tovább

Pilonon

A Színház - és Filmmûvészeti Egyetem végzõs és végzett hallgatóinak Pilonon címû elõadása látható a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában 2008. február 29-én, pénteken este fél 8-tól.

Pilonon Tovább

Óév búcsúztató Egerben

Vidáman, zenével és tánccal búcsúztatja az Óévet az egri Gárdonyi Géza Színház. December 28, 29 és 30-án esténként 7 órától felhõtlen perceket nyújt a szerelmi bonyodalmakkal teli Luxemburg grófja.

Óév búcsúztató Egerben Tovább

SzólóDuó 2008.

Az Orkesztika Alapítvány 2008. január 10-15. között rendezi meg a SzólóDuó 2008 nemzetközi moderntánc eseményét. Az elmúlt nyolc év sikereit folytatva már a 9. Szóló Tánc és 7. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál programjában vehetnek részt a hazai és a külföldi alkotók.

SzólóDuó 2008. Tovább

Szilveszteri bemutató

A 2007-es évet új bemutatóval zárja a Tamási Áron Színház. Paul Schönthan - Franz Schönthan - Kellér Dezsõ A szabin nõk elrablása címû zenés bohózatát Keresztes Attila rendezi, aki már dolgozott a sepsiszentgyörgyi színház társulatával: 2005-ben ugyancsak szilveszterre vitte színre az utóbbi évek…

Szilveszteri bemutató Tovább

Oscar Wilde: Bunbury

Oscar Wilde kétség kívül az egyik legismertebb, legellentmondásosabb színpadi szerzõ, darabjait általában hangos siker övezi. Ezúttal a több mint száz évvel ezelõtt írt vígjátékát mutatták be Szegeden, az ünnepek elõtt Toronykõy Attila rendezésében.

Oscar Wilde: Bunbury Tovább

Lábatlankodók

Zárt, magába forduló világ. Álmok és a valószerûtlen trükkök rémisztõ gondolat-világa. A hatalmas fejekrõl szóló rémálmok és elmesélt hajmeresztõ mutatványok a születésnapi zsúr fõ attrakciói, egyben a szereplõket életben tartó hitek és hazugságok. Az ember ugyanis vagy énekel - különösen…

Lábatlankodók Tovább

Szűcs Miklós pályázati anyaga

Szûcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára kiírt pályázat eredményének kihirdetését követõen megosztotta pályázatának elektronikus úton továbbítható részeit a nemzeti.szinhaz.hu szerkesztõségével.Mint ismeretes a beérkezett pályázatok elbírálása…

Szűcs Miklós pályázati anyaga Tovább
süti beállítások módosítása