Három új bemutató Miskolcon

Három új bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Megkezdte
próbáit A tizedes meg a többiek, a Nyolc nõ és a Pillangókisasszony a
Miskolci Nemzeti Színházban. A januárban és februárban bemutatandó
elõadások között komédia, krimi és opera szerepel.


A tizedes meg a többiek - Szatmári György, Chajnóczki Balázs, Hunyadkürti István, Bősze György

Dobozy Imre
- Korognai Károly A tizedes meg a többiek című komédiáját Korognai Károly átdolgozásában és rendezésében láthatja a közönség. A miskolci előadás bőven tartogat meglepetéseket, azon túl is, hogy a színész-rendező gyakorlatilag teljesen átírta Dobozy eredeti művét. A feldolgozásban visszaköszönnek az 1965-ben bemutatott nagysikerű film szövegei is, mint például, az azóta szállóigévé vált mondat: "Az oroszok már a spájzban vannak...". A darab bemutató előadása 2008. január 18-án este 7 órakor lesz a Nagyszínházban.


A tizedes meg a többiek - Korognai Károly, Bősze György

Robert Thomas a Nyolc nő című igazi klasszikus krimijét Balikó Tamás állítja színpadra. Első alkalommal február 8-án este 7 órakor láthatja a közönség a Kamaraszínházban. A "gyilkos köztünk van", de ki lehet az? Nyolcuk közül természetesen bárki, hiszen, mint az kiderül, mindenkinek van valami takargatni valója, és lett is volna oka a gyilkosságra. Miközben a tragikus és kegyetlen igazság napvilágra kerül nyolc különböző jellemű és sorsú női típus tárul a nézők elé, és a darab végére mindenkiről lehull az álarc.


Nyolc nő olvasópróba

A 2008-ban 150 éve (1858. december 22-én) született Giacomo Pucciniról a szerző egyik hallhatatlan művével emlékezik meg a Miskolci Nemzeti Színház. A Pillangókisasszony február 15-én este 7 órakor csendül fel a Nagyszínházban. A világ operaszínházainak legnépszerűbb darabját Majoros István rendezi.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
A felvételeket Bócsi Krisztián készítette.

süti beállítások módosítása