Zenekatasztrófa

Január 17-én és 30-án, 19 órától a Sanyi és Aranka Színházban vendégszerepel a Hólyagcirkusz Társulat Zenekatasztrófa c. elõadása. A Mátyás utcai pincében, a Stúdió K egykori mûhelyében - ahol a Hólyagcirkusz alakult és hosszú évekig bemutatóit tartotta - Lukáts Andor az abszurdra, a különleges zenékre, és kortárs operakísérletekre építve egy olyan új játszóhelyet akar megteremteni, amely hiányzik a hazai színházi palettáról.


Sanyi és Aranka Színháza

A Hólyagcirkusz kétszemélyes produkciójában, a világhírű zenebohóc, Grock mutatványaihoz hasonlóan Szőke Szabolcs és Spilák Lajos furcsa hangszereken zenei improvizációkat ad elő. Az életből kiábrándult két művészetromboló etűdjei T. Bernhard szövegekre épülnek. Az osztrák drámaíró mellett S. Beckett abszurd világa sejlik fel a több hazai és nemzetközi fesztiválon sikerrel játszott előadás képeiben.


Jelenet a Zenekatasztrófa c. előadásból

Ez a vendégjáték nyitánya a Hólyagcirkusz Társulat és a Lukáts Andor vezette új színház együttműködésének. Ugyanis, amellett, hogy a közeljövőben a Hólyagcirkusz régebbi előadásai is láthatóak lesznek, májusra Lukáts Andor rendezésében egy közös bemutatót is tervez a színház és a társulat.

Január 18-án, 19 órától fellép a Mátyás utcában az Ektar zenekar is. A Szőke Szabolcs által alapított kortárs, improvizatív kamarazenét játszó formáció tagjai, a gadulkán és kalimbán játszó Szőke Szabolcs mellett: Benkő Róbert (nagybőgő) Kardos Dániel (gitár) Tóth Evelin (ének, kalimba).


Ektar

Egyéb információk:  Sanyi és Aranka Színház, Bp. IX. Mátyás u. 9. tel: 06-1-789-4036
ill. www.holyagcirkusz.hu  www.ektar.hu

Forrás: Hólyagcirkusz Társulat 

süti beállítások módosítása