Mi legyen?

A 2007. szeptemberében megalakult Co.ffein Projects bemutatkozó darabját 2008. január 10-én mutatta be a budapesti Pinceszínházban a nagyközönség számára. Az öt táncosból álló társulat közönségbarát elõadása újra látható február 22-én, pénteken 18.30-tól ugyanott, a Török Pál utcai színházban.

Mint azt a cím is híven tükrözi, az előadás menetét a közönség saját szája íze szerint formálhatja, és így minden egyes előadás más és más, a nézőtéren ülőknek pedig különböző, akár teljesen ellentétes élményt is nyújthat. Ez nem azt jelenti, hogy a darab performance jellegű improvizáció, hanem azt, hogy Baranyai Balázs koreográfus minden egyes választásnak megfelelő mozdulatsort előre megkomponált. A nézők kívánságait Szemán Béla foglalja csokorba, Baranyai Balázs, Dobi András, Kolozsi Viktória, Schnetz Johanna és Várnagy Kristóf táncművészek pedig ezeknek megfelelően alakítják az előadást. Varga Viktor játékmester segítségének köszönhetően nemcsak a mozdulatokra, hanem a színészi alakításra is nagy hangsúlyt fektetnek, így a test mellett a gesztikuláció és a mimika is majdhogynem főszerepet kap.
Az előadás a mai fiatalok kapcsolatait mutatja be egy lány szemszögéből, akinek az életét Szemán Béla moderátor segítségével a nézők elképzelései vagy korábbi élményei alapján maguk alakíthatják. Így válik a darab teljes történetté, melyben a szerelem minden oldalát megismerhetjük.

Co.ffein Projects a Pince Színházban
Mi legyen?

táncosok:
Schnetz Johanna, Kolozsi Viktória, Baranyai Balázs, Dobi András, Várnagy Kristóf
moderátor: Szemán Béla
rendező/játékmester: Varga Viktor
író: Rhédey Gábor
koreográfus: Baranyai Balázs
technikai felelős: Molnár Péter
jelmez: Oehler Diána

A Co.ffein Projects "..mi legyen?" című darabja 2008. január 10-11-én tekinthető meg 19 órától a budapesti Pinceszínházban (1093. Török Pál u. 3). Jegyek igényelhetők a nagyobb jegyirodáknál, illetve a színház pénztárában.

Co.ffein Projects

2007. Szeptemberében Baranyai Balázs, Dobi András, Schnetz Johanna és Várnagy Kristóf Co.ffein Projects néven megalakították saját társulatukat. A táncosok korábban több híres külföldi társulat mellett a Magyar Állami Operaház, a Győri Balett és a Compagnie Pál Frenák társulataiban bizonyították tehetségüket. A társulat ars poeticája a következő célt fogalmazta meg: "Táncot az irodalommal, drámát a zenével egyesíteni. Friss formanyelven szólalni meg. Közönségbarát színházzal szórakoztatni, megmozgatva az általánosan passzív szemlélőt. A Co.ffein Projects, mint egy erős kávé, ébreszteni akar. Új esztétikát honosítani meg, kevés cukorral, kis tejszínnel. "

Az alapítótagok munkáját több neves közreműködő segíti. Rhédey Gábor költő a történetek vázát fogalmazza meg, míg Varga Viktor játékmester, a Győri Nemzeti Színház jeles művésze a táncosok munkáját valamint a színészi-színpadi látványt koordinálja. Kolozsi Viktória táncművész személyében októberben a Co.ffein újabb taggal egészült ki. Szemán Béla színészi játékával gazdagítja az előadásokat.  Sarvadi Mátyás, a Magyar Állami Operaház tagja a tánc közben szerzett tapasztalatait felhasználva készíti képeit a csapatról, melyek így még szebben tükrözik a mozdulatok finomságát.
A társulat célja olyan táncelőadások létrehozása, melyekben a néző aktív közreműködése révén szólhat bele a cselekménybe, saját ízlésé szerint alakítva a történet végkifejletét. Ez a fajta megközelítés a tánc világában újszerűen és üdén hat, az előadások a későbbiekben további rendhagyó helyszínekkel és -a közönség révén- történetekkel gazdagodhatnak.
A darabok nem egy szűk réteghez szólnak, mint azt a kortárs művészettől eddig megszokhattuk, hanem kísérletet tesznek arra, hogy egy mindenki által fogyasztható és érthető, de mégsem klisékkel teli élményt nyújtsanak.

Forrás: Co.ffein Projects
Fotók: Sarvady Mátyás

süti beállítások módosítása