Merlin energia

A Merlinben 2008 az Energia éve. 52 hét, 52 esemény 0-99 éves korig, 'Használj kevesebbet, rombolj kevesebbet, élj felelõsen!' mottóval.
Az energiát középpontjába állító eseménysorozat programjában ugyanúgy szerepelnek tudományos elõadások, beszélgetések, mint rendhagyó színházi elõadások, koncertek, kiállítások.

Magács László, a Merlin Színház igazgatója röviden ismerteti a Merlin Energia Projekt részleteit, majd Botár Alexa (Magyar Természetvédők Szövetsége), László János (Magyar kerékpáros Klub), Egyed László (Csodák Palotája), a CSR Services delegáltja, és Ámon Ada (Energia Klub) néhány mondatban összefoglalják mit jelent számukra a 2008-as Merlin Energia Év, illetve milyen programokkal kapcsolódnak a programsorozathoz.
Ezt követően figyelemfelkeltő akciókkal 365 napos útjára indul a Merlin Energia Programsorozat.
Takács Sánta András (Védegylet) ökológus tudományos előadását követően egy közös problémafelvetésre kerül sor a meghívottak és a közönség bevonásával, és az esemény zárásaként ennek az eredménye felkerül a Merlin Klub falára. 
 
Merlin Energia
A Merlin elsősorban színház, kulturális és kreatív műhely, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Energiához kapcsolódó témák, illetve azok kreatív megközelítése egy szélesebb civil közönséget szólítson meg. Olyan célokat szeretnénk tudatosítani, melyeket mindenki saját belátása szerint a magáévá tehet, hiszen egy apró változás is nagymértékben hozzájárulhat a világ változásához.

Ugyanakkor ösztönözni kívánjuk a különböző területen alkotó művészeket (táncosok, képzőművészek, divattervezők, írók, társulatok, zenészek), hogy hulladékból, újrahasznosított anyagokból, és az energiából merítsenek inspirációt alkotásaikhoz. Tervezzük hasonlóan gondolkodó külföldi társulatok, művészek meghívását, valamint saját produkcióink ’energiatakarékos’ előadását.
 
A programsorozat központja a Merlin, de nem kizárólagos helyszíne, sőt a cél, hogy minél több város és helyszín kapcsolódjon be.

Együttműködő partnerek:
ARC, Budapest Bike, CSR Services, Csodák Palotája, Energia Klub, Hajtás Pajtás, Hints Institute, Magyar Kerékpáros Klub, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Mozgóház, Octogon Architecture & Design Magazin, Országos Színháztörténeti Múzeum- és Intézet, PRAE Általános Művészeti Portál, Servian.hu, Volt Fesztivál, Védegylet.

Sajtótájékoztató és megnyitó: 2008. január 16. szerda 15.00
Helyszín: Merlin Klub (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

Forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása