Emésztó tűz

A Magyarországon még ismeretlen Charlotte Jones Emésztõ tûz címû romantikus mûve néhány éve nagy siker volt Londonban. A darabot Upor László fordításában mutatja be az egri színház január 25-én.


Kaszás Gergő, Bozó Andrea

A generációkon átívelő, szelíd humorú tragikomédia a huszadik századból, a huszadik századról. Fiatal nőkről, akiket így vagy úgy megperzsel a szerelem. Elbűvölően romlott férfiakról, akik kihasználják őket, de miközben csapdába csalnak, csapdába is esnek. És csöppet sem kedves idős hölgyekről, akik egy élet tapasztalatával felvértezve sem védhetik meg lányaikat, unokáikat a tűztől, amely előbb-utóbb mindenkit elemészt. Egy családtörténet két darabkája a szigorú erkölcsű századelőről és a túlzottan is felszabadult századvégről.


Margitai Ági

1908 : egy furcsa vidéki lány - aki falakon fülelve próbálja meghallani a múlt hangjait - és nővére - akit nagyanyjuk egy kétbalkezes, bumfordi fiatalemberhez adna feleségül - találkozik egy kedves szélhámossal, és ez mindannyiuk életét végérvényesen megváltoztatja... Jó kilenc évtizeddel később, az ezredfordulós Londonban egy független, szabad fiatal nő próbál rendet teremteni kusza magánéletében, de mellette becsülettel cipeli mások terhét: naponta birkózik magatehetetlen, ellenségeskedő anyjával és neurotikus, féltékeny barátnőjével.  Mindeközben fokozatosan kapcsolatot talál elődeivel, azokkal a bizonyos múltbéli lányokkal...
A Magyarországon még ismeretlen Charlotte Jones műve néhány éve nagy siker volt Londonban. /Upor László/


Mészáros Sára, Rácz János

Charlotte Jones EMÉSZTŐ TŰZ
Fordította: Upor László

CLARA/MUFFY: MÉSZÁROS SÁRA
FRANK/MAT: KASZÁS GERGŐ
ANNIE/NAGYI: MARGITAI  ÁGI
JAMES/ARTHUR: RÁCZ JÁNOS
ALEX: JÁRÓ ZSUZSA
LIVVY: BOZÓ ANDREA

Díszlet: JURAJ FABRY
Jelmez: NAGY FRUZSINA
Dramaturg: HORVÁTH BARBARA
Ügyelő: BAJUSZ ORSOLYA 
Súgó: HORVÁTH ÉVA
Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

Rendező: RADOSLAV MILENKOVIĆ

Bemutató: 2008. január 25. 


Margitai Ági, Mészáros Sára

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger
Fotók: Gál Gábor

süti beállítások módosítása