NAGY Színészverseny - 2008Ft -

Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsûri.
"A TÁP Színház avantgarde színházi önképzõkör. Visszavezeti a színházat taburázó tiszteletlenségeihez. Készséget növeszt a rögtönzésekhez. Az eleven színházhoz. Biztonságot ad a könnyed színészi fogalmazáshoz."
(Molnár Gál Péter, szinhaz.hu  2007. január 28.)

A TÁP Színház a kilencvenes évek kultikus szórakozóhelyén, a Tilos az Á-ban hozott létre először színházi előadást 1992-ben. Formai kísérletező színházként indult, és ezekhez az alapelvekhez azóta is hűen tartja magát a Vajdai Vilmos nevével fémjelzett társaság. A TÁP Színház előadásai mindig szembeszállnak az aktuális trendekkel és formabontó színházi megoldásokkal kísérleteznek, a színészi létezés határait feszegetik.
A társulat Minden Rossz Varieté című előadása 2006-ban elnyerte a Szegedi Alternatív Színházi Szemle fődíját.
Emellett 2007 tavaszán egy nagyobb lélegzetű bemutatója volt a színháznak. Molnár Péter Keresők című novellájának felhasználásával rendezett Vajdai Vilmos hangjátékot a Magyar Rádióban, majd színpadra alkalmazta a budapesti Katona József Színház Kamra stúdiójában. A varieté sorozattól teljesen eltérő produkciót a TÁP Színházra jellemző egyedi eszközök, megoldások teszik különlegessé. Az előadás kiváló kritikákat kapott a szakmától, elnyerte a 2007-es Szegedi Alternatív Színházi Szemle legjobb előadásának járó díját valamint a Kritikusok díját a Legjobb alternatív előadás kategóriában.

A 2007-ben az ATP Thália Projekten - hatalmas sikerrel bemutatott- Minden Rossz Varieté a jónak lenni szorongásának feloldására tett kísérletet. A most bemutatásra kerülő NAGY Színészverseny pedig a színészek improvizációs készségét, váratlan (abszurd vagy kevésbé abszurd) helyzetekben való megoldó készségét, az egymásra figyelni tudás képességét teszi próbára, felszabadult, ihletett, improvizatív játékra hív, mely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását, gazdagítja művészi kifejezőeszközeit.


A zsűri

A NAGY Színészverseny
- 2008Ft -

Versenyzők:
 Csányi Sándor
Elek Ferenc
 Fenyő Iván
Hajduk Károly
Hevér Gábor
Horváth Ákos
 Jordán Adél
 Kamarás Iván
Kardos Róbert
Keresztes Tamás
Kovács Lehel
 Máthé Zsolt
Mészáros Béla
Nagy Ervin
Rezes Judit
 Sipos Vera
 Tamási Zoltán
Thuróczy Szabolcs
Vinnai András

Az est házigazdái:
Kocsis Gergő
Ruszina Szabolcs

Zsűri:
Ezüsthigany
Hegedűs D. Géza  /elnök/
Hegedűs Fanni
Kangiszer Dóra
Karsai György
Molnár Gál Péter
Schönberger Ádám
Vajdai Vilmos
TÁP -nyúl


Bocs annak, aki nincs rajta, attól, aki rajta van, de nem lesz, és attól, aki rosszul írtuk (sic)

Művészeti vezető: Vajdai Vilmos

 
2008. január 29. 22 óra Thália Színház (ATP Thália Projekt)

Forrás: TÁP Színház

süti beállítások módosítása