Új év, új produkció

Megkezdte az idei évad második felét a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes máris fejest ugrott a munkába és próbálja a 2008-as év elsõ bemutatóját, a Tudattalant.


Duda Éva
Koncz Zsuzsa felvétele

Az előadás két felvonásos lesz: Juronics Tamás mellett ezúttal egy másik fiatal magyar tehetség, Duda Éva készít darabot. Duda Éva szegedi születésű, koreográfusként az Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok nagy zenés produkcióiban vált ismertté, miközben a kortárs tánc területén is elismerést vívott ki magának egyéni stílusával. Juronics Tamás örömmel kérte fel táncművész kollégáját a közös munkára, melyre régóta készült. Duda Éva nagy  megtiszteltetésnek érezte, hogy koreografálhat a Szegedi Kortárs Balett számára, melyet az ország egyik legtehetségesebb csapatának nevezett. 
 

 Szeged kultúrájáért díjas Juronics Tamás

Szeged Kultúrájáért díjat és ezzel a város címerét formázó emblematikus aranygyűrűt kapott Juronics Tamás. A Magyar Kultúra Napja alkalmából


Juronics Tamás

rendezett ünnepségen Botka László, Szeged polgármestere adta át az oklevelet és az ékszert a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjének, aki az együttes 20 éves fennállását jubiláló idei évadban ezzel már a második rangos szegedi elismerés tulajdonosa lett.
Juronics Tamás azt mondta, nagyon fontos neki ez a kitüntetés, mert szegedi díjról van szó és nem titok, hogy a táncművész szívéhez a napfény városa áll legközelebb. A neves koreográfus mellett két másik elismert szegedi művész: Vajda Júlia operaénekes és Tandi Lajos író kaptak aranygyűrűt.
 

 

Forrás: Szegedi Kortárs Balett

süti beállítások módosítása