Hullámtörés

Guelmino Sándor rendezésében, 2008. január 26-án, szombaton, a Magyar Színházban kerül bemutatásra Vivien Nielsen Hullámtörés címû színpadi játéka, amely  Lars von Trier nagy vihart kavart, kultikus filmje nyomán készült. A  különleges élmény ígérõ, csak felnõtteknek szóló elõadás alkotói: Soltész Bözse, Fillár István, Benkõ Nóra, Béres Ilona, Sipos Imre, Szélyes Imre, Mihályi Pál, Jegercsik Csaba színmûvészek, Gémes Antos egyetemi hallgató, Gecsényi Györgyi dramaturg és fordító, Szlávik István díszlettervezõ és Tordai Hajnal jelmeztervezõ.

A hit és a hűség a Hullámtörés témája. Egy esküvővel kezdődik az előadás.  A fiatal, egyszerű lány, Bess a falu presbiteriánus gyülekezetének rosszallása ellenére feleségül megy Janhoz, a nem idevalósi olajmunkáshoz. Bess az első pillanattól kezdve nem is evilági önzetlenséget, szeretetet és feltétlen ragaszkodást tanúsít férje iránt.

Mihály Pál, Szélyes Imre, Soltész Bözse, Jegercsik Csaba

Soltész Bözse és Fillár István

Soltész Bözse, Béres Ilona
Jannak azonban nem sokkal az esküvő után vissza kell mennie a fúrótoronyra. Bess élete innentől kezdve szüntelen könyörgés Istenhez: hozza vissza Jant, bármi áron. Imái ugyan meghallgattatnak: férje hazatér, ám nyaktól lefelé lebénult... Bess ekkor ébred rá, mit is jelent az önzetlen szeretet: folyamatos, állandó jelenlétet. Odaadást. Áldozatkészséget. Lelki készenlétet. Vajon mire képes a szeretet ereje?

Benkő Nóra, Soltész Bözse, Fillár István


További képek az előadásból,
részletes szereposztás és ismertető
A MAGYAR SZÍNHÁZ HONLAPJÁN >>

A produkció legközelebbi előadásainak időpontjai:
2008. január 28., február 18., 25.
Fotók: Korniss Péter  

Eredeti cikk

süti beállítások módosítása