A Culevit nyomában a szerzőpáros:

Dombóvári Gábor - Dr. Győri Attila


Versenyben a rákkal
      Lehetünk nyertesek...


Dombóvári Gábor dokumentaristaként, riporterként és Dr. Győri Attila elismert sebészként, illetve gyógyult betegként azért írták meg ezt a könyvet, mert hisznek abban, hogy az igazságot, amit ők és mások is már felfedeztek ebben a valóban  ťNobel díjra érdemesŤ magyar találmányban, mindenkinek meg kell ismernie.

"Mint televíziós, örök kíváncsi dokumentarista, a leleplezés vagy felfedezés vágyával közeledtem a Culevithez - és már az első, alkalmi forgatás közelebb vitt a mai bizonyossághoz..."- írja Dombóvári Gábor a könyv előszavában.

 

Néhány részlet a könyvből:

Kifogások tudománya
Amit eddig a modern orvostudomány elért, azt röviden a következőképpen foglalhatjuk össze: a rákos megbetegedések sok fajtája ma már halálos betegségből krónikus betegséggé vált, és néhány fajtája gyógyítható. Még rövidebben: "valami van, csak nem az igazi".
Kifogásokat bőséggel gyártanak a szaktekintélyek (...) Nem véletlenül, hiszen nehezen lehetne másképp megmagyarázni az eddigi kudarcot: van egy betegségcsoport, amelyről a szakmai közmegegyezés is elismeri, hogy lényeges közös jellemzőkkel rendelkezik, ennek ellenére, immár sok évtized jelentős szellemi erőfeszítései és a hatalmas anyagi áldozatok dacára sem volt képes a kutatás a gyógyszeres kezelés területén lényegi áttörést hozni.

Szelíd és erős
Igen, mi egy általános hatású szer kifejlesztéséről beszélünk, amely a rák minden formája ellen alkalmazható, és amelynek emellett lényeges tulajdonsága, hogy nincs mellékhatása. Az előrehaladott, áttétes esetekben is javít a beteg állapotán.. (...)

Létezhet-e olyan készítmény, amely egyszerre szelíd és erős? Amelynek nemcsak önmagában nincs káros mellékhatása, de más készítményekkel, gyógyszerekkel együtt alkalmazva sem okoz kellemetlenséget? (...)

Lehet előre is
(...) létezik a betegség megelőzésének egy általános módja, amely - ha már egyszer felfedeztük és megismertük az alapjául szolgáló természetes védelmi mechanizmust - meglehetősen egyszerűnek tűnik, mert úgy működik, ahogyan a szervezet egyébként is védekezik a meghibásodott sejtek folyamatosan jelen lévő fenyegetése ellen. Nem testidegen folyamat zajlik tehát, hanem az egyébként is működő mechanizmust erősítjük.
Egy további jó hír, hogy a  megerősített védelmi rendszer képes útját állni az áttétek kialakulásának is, ezzel megakadályozza, hogy a betegség visszavonhatatlanul abba a szakaszába lépjen, amikor már az életet fenyegeti. Felismeri, kiválasztja a rákos sejteket, és csak azokat károsítja: adott esetben tehát életet ment.

Mi történik, ha valaki előáll egy találmánnyal, amely lehetővé teszi a szelíd és erős készítmény előállítását?

Ahol veszélyes és szigorúan tilos a siker
Tőkehiányos környezetben az új gondolattal szemben a hivatalok úgy állnak, mint megannyi kivégzőosztag. Elsőként azzal, hogy olyan követelményeket támasztanak, amelyek komoly befektetés nélkül nem teljesíthetők. Ahol a találmány története játszódik, ott a kockázati tőke elméleti fogalom (...)

Jusson el mindenkihez...
Most frissiben érdemes dokumentálni a történetet, amikor még nem tűnik valamiféle töretlen sikersztorinak, és élőben lehet tapintani a résztvevők erőfeszítését. (...)
Ugyanakkor célja ennek a könyvnek az is, hogy megmutassa magát a dolgot: a találmányt és azt, amit a körülmények szorításában eddig hasznosítani lehetett belőle. Nem harcos röpirat és nem marketinges duruzsolás - ebben csak annyi elfogultságot vállalunk, amennyi magában a témaválasztásban már eleve benne van. Hiszen aki nincs mellette, az most leginkább hallgatni igyekszik róla. Ez a könyv ilyen módon kétségtelenül szavazat a találmány mellett."

 

 

 

 


További információ:
Szentes Andrea
Telefon: 06-70-500-99-34
E-mail: szentesandrea@gmail.com

süti beállítások módosítása