Stúdió "K" Színház

A Stúdió "K" Színház a Toepler Zoltán február 28-án bemutatandó Korpusz címû tragikomédiája kapcsán megjelent fenyegetõzõ megnyilvánulásokra az alábbi közleményt adja ki.

A Stúdió "K" - művészi alkotóközösség, szemléletével ellentétes minden kínzásról szóló kép, képsor öncélú bemutatása. A társulat irtózik az élőlényekkel szemben elkövetett minden lelki és testi agressziótól, kegyetlenségtől. Toepler Zoltán író, rendező hibázott azzal, hogy Álszent című filmjében ilyen témájú jelenetet szerepeltetett.
A színház ugyanakkor elutasít minden, demokratikus felhatalmazás nélküli igazságtételt, büntető intézkedést, fenyegetést, csoportos vagy egyéni megtorlást, függetlenül attól, hogy aki ellen irányul, milyen vétséget vagy bűnt követett el. Ennek felderítése és szankcionálása az alkotmányos és intézményes bűnüldözés és igazságszolgáltatás dolga, nem pedig azoké, akik - láthatóan - az állatvédelmet csupán ürügyként használják szélsőséges nézeteik hangoztatására.
A Stúdió "K" szakmai alapon határozott a Korpusz műsorra tűzéséről, és mivel az író körül idő közben kialakult közhangulat ezeket a szempontokat nem érinti, a próbák megszokott rendben folytatódnak, a darab pedig az eredetileg meghirdetett időpontban, február 28-án bemutatásra kerül. 

Stúdió "K"

 

 


        

süti beállítások módosítása