Újabb próbák Egerben

Arnold Wesker: A konyha címû színmûve (rendezõ: Máté Gábor, bemutató: március 14.) és Nagy András: Camille monodrámája (rendezõ: Szegvári Menyhért, bemutató: március 27.) próbáit kezdte meg az egri színház társulata.

A konyha

Itt és most konyha az egész világ...
A helyszín egy londoni étterem, ahol napi ezerötszáz adag étel készül őrületes hajszában. Forr a víz és forrnak az indulatok. Évődések és otromba tréfák, szerelmes fellobbanások és féltékenységi jelenetek, pattanásig feszült idegek és sértődések, okkal és ok nélkül kirobbant balhék... Arnold Wesker 1962-ben írt darabja az egész világot bejárta. Az egri színpadra Máté Gábor állítja Cziegler Balázs díszletei között és Izsák Lili jelmezeiben. Bemutató: március 14.


Camille - egy monológ
 
Nagy András monodrámáját kezdte próbálni az egri Gárdonyi Géza Színház. Szegvári Menyhért rendezésében a tehetséges szobrásznőt Nádasy Erika játssza.
A téboly és a zsenialitás között egészen szűk a határ - mondják; s ennek talán senki sem lehet pontosabb és megrendítőbb példája, mint Camille Claudel. A nagyszerű szobrász, a merész szellem, és a gyönyörű nő azonban nem "saját jogon" vált részévé az egyetemes művészettörténetnek - noha minden esélye meglett volna rá -, hanem szenvedélye révén, mely August Rodinhez, a XIX. századi francia szobrászat megújítójához, káprázatos mesteréhez fűzte. Bemutató: március 27.

 

süti beállítások módosítása