Finita la Commedia

A Finita la Commedia alkotócsoport Haruspex és Woyzeck koncert és címû elõadásai január végén és február elején a Sirályban láthatók. Az utóbbi elõadás ezen kivül szerepel az ATP (Alternatív Thália Projekt) programjában, február 6-án 20 órakor a Thália Színház Régi Stúdiójában.


 Fotó: Molnár Edvárd

Woyzeck-koncert

Előadók: 
Fehér Ferenc, Szenteleki Dóra, Papp Gergely, Esek Ildikó
               Marton Zsolt és Szenteleki Gábor (videón)
Látvány: O. Caruso, Szenteleki Dóra
Videó: Szenteleki Dóra
Zene: Fehér Ferenc
Keverés: Kovácsovics Dávid
Koreográfus: O. Caruso, Fehér Ferenc

Rendező: O. Caruso

M: Csorog a lé, dől a mocsok, testet ölt a Káprázat.
Dögöljetek meg ti tetves kutyák! Én élni akarok!
W: Nincs több közös magány, nyomorúság!
Áthágom a Törvényt, helyre hozom a Rendet!
Most minden önazonos.
Egy és Teljes. (Porzó és bibe.)
Csend és Üresség.
 
 
A Szegedi Alternatív Színházi Szemlén (SZASZSZ) a Woyzeck-koncert előadásért O. Caruso (Juhász Anikó) és a Finita la Commedia alkotócsoportja a legjobb rendezés avagy a legszebb lidércnyomás díjban részesült.


Fotó: .page.

Haruspex - képtelen létfilozófia
- videó-performansz és kiállítás -

Alkotó előadó: Tóth Gergely (TH),
Alkotó közreműködők: Szenteleki Dóra, Borsos-Lőrinc Lilla
Videófelvételek: O. Caruso
Vágás: Szenteleki Dóra, Borsos-Lőrinc Lilla

Alkotó rendező: O. Caruso

Alkotócsoportunk, "HARU SPEX" c. előadásának bemutatóját - több fiatal képzőművész közreműködésével - még 2007 novemberében tartotta a Műcsarnok Apszisában. A Sirálybéli ea., e burjánzó, alakváltó performansz-felület erősen sűrített változata.

"A haruspex béljóst jelent. Azokat az ókori augurokat nevezték így, akik az áldozati madár tekervényes beleiből, annak alakjából, látszólagos rendezetlenségéből képesek voltak kiolvasni az eljövendőt. Pakolgatták a még gőzölgő beleket, miközben madárszarból jeleket rajzolgattak. (...)Tóth Gergely ugyanezt a szövevényesre robbant, értelmetvesztett mindennapjainkban jelentést és valódiságot kereső gesztust tette meg a színtéren."  /Z'ART KOR lapja, Devecska Erzsébet/


"(TH) - Gátlástalan gésa-gyerek, őrült EGO-val? Művészete - folyamatos készenlét a START vonalnál, a hitelesség emblémájaként. Szanaszétdobált elemek (életromok) érzékeny újrahasznosítása egy nagyon okos struktúrában." O. C.


A Finita la Commedia előadásainak támogatói: NKÖM, OKM, NKA, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Flórián Műhely, Műhely Alapítvány, Új Előadómvészeti Alapítvány

Forrás: Finita la Commedia

süti beállítások módosítása