Nagy írók

Esterházy Péter, Márton László és Nagy András az Egri Páholy vendége február 2-án este. A Gárdonyi Géza Színház A nagyratörõ címû elõadása után találkozhat a közönség a kortárs magyar irodalom legjelesebb alakjaival és a darab alkotóival.

Esterházy Péter
Esterházy Péter a magyar posztmodern irodalom legjelentősebb alakja.
Kossuth-díjas író, publicista.

Márton László
A József Attila- és Mészöly Miklós-díjas drámaíró, műfordító, esszéista 1994-ben lett a Magyar Köztársaság Babérkoszorús írója, majd megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, idén pedig Márai Sándor-díjat vehetett át. Az író több szállal is kötődik az egri színházhoz, legutóbb Goethe: Faust című drámájának és Ödön von Horváth: Don  Juan megjön a háborúból című színjátékának volt fordítója. Drámatrilógiájának első részét, A nagyratörő című történelmi játék magyarországi ősbemutatóját Csizmadia Tibor rendezte az egri színpadon.

Nagy András
Író, esztéta, dramaturg. 2004-től Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum igazgatója. Kierkegaard: A csábító naplója című művét a 1992-es Budapesti Kamaraszínházi bemutató után 1994-ban az egri Gárdonyi Géza Színház is játszotta Szíky Károly rendezésében. Nagy András Camille című monodrámáját most kezdte próbálni az egri Gárdonyi Géza Színház. Szegvári Menyhért rendezésében a tehetséges szobrásznőt Nádasy Erika játssza. 

 

 

süti beállítások módosítása