Magyar Lovas Színház

Az elsõ Magyar Lovas Színház-Komárom március 14-én kezdi meg a második évadját. A társulat Komáromban egy 105 éves lovardában tartja elõadásait, mostantól havonta kettõt, új bemutatókkal, új mûvészekkel.

A lovas színház egy megvalósult álom, mely az ember, a művészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni. Pintér Tibor színművész és Márkos Attila a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének parancsnoka külön utakon indult el térben és időben egyaránt, mégis egyszerre értek ahhoz az egyedülálló művészeti kifejezésmódhoz, amit lovas színháznak neveznek. E szerencsés találkozást mindketten biztos adottságokkal erősítették, egyrészről Pintér Tibor operett-musical színész diplomája, lovas tudása, és az általa vezetett Sziget Színház társulata. Másik részről Márkos Attila három évtizednyi lótenyésztő és lovas versenyzői tapasztalata, valamint a tulajdonában lévő történelmi múltú komáromi lovarda, ami otthona lett a színháznak.

A társulat első premierje 2006. nyarán Petőfi Sándor János vitéz című zenés játéka volt.
Az előadások különlegessége a lóháton előadott színészi játék mellett a fény és hanghatásokkal, különleges látványelemekkel gazdagított lovasbemutató. Egy-egy alkalommal 30 színész és majdnem ugyanennyi ló és lovas együttes munkáját Pintér Tibor színművész, mint az előadások főszereplője koordinálja. Márkos Attila pedig a lovak és lovasok felkészítésében jeleskedik. A lovas jelenetek szakmai színvonalát a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegysége garantálja.
A Komáromi Lovas Színház büszke arra, hogy örökre beírta nevét a magyar színháztörténelembe.

Az előadásokat jeles színművészek, többek között:
Pintér Tibor, Brunner Márta, Benkő Péter, Ács Bálint, Janza Kata, Détár Enikő, Forgács Péter, Németh Anikó, Makrai Pál, Buch Tibor, Várfi Sándor és a Sziget Színház tagjai mutatják be.

Az érdeklődök a lovas színház előadásain új előadóművészekkel is találkozhat: 2008-ban Nagy Feró, Vajda Márta és Mága Zoltán is a társulat tagjai lettek.

A Magyar Lovas Színház 2008-ban tavasztól őszig 17 előadással várja az érdeklődőket a Komáromi Lovardában.

Az új bemutatók:

Viktória -Ábrahám Pál nagyoperettje

Az első világháború előtt Viktória grófnő és Koltay László huszárkapitány boldog szerelemben él Dorozsmán, ám a háború kitörésekor Lászlónak be kell vonulnia katonának. A távoli Szibériában hadifogságba kerül, de álnéven megszökik és elrejtőzik az amerikai nagykövetnél. Itt találkozik ismét szerelmével, aki időközben feleségül ment megmentőjéhez. Vajon egymásra találnak az egykori szerelmesek?

Marica grófnő-Kálmán Imre operettje

Az operettirodalom egyik legsikeresebb alkotása, a Marica grófnő mindig ünnep egy színház és a közönség számára, hiszen olyan felejthetetlen melódiák csendülnek fel benne, mint a "Hej cigány...", "Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket....", "Szép város Kolozsvár..." vagy a "Ringó vállú csengeri violám..." E dalokat hallva a közönség felidézhet egy olyan tiszta álom- és mesevilágot, mely ma már nem elérhető, idealizált, ám mégis szeretjük elképzelni és a színpadon látni.

Cirkuszhercegnő- Kálmán Imre operettje

Szentpétervár társasági életét két téma tartja lázban: Mister X személye, akinek lovas artista mutatványainál csak titokzatossága kelt nagyobb izgalmakat, másik téma az, hogy a cár magához rendelte Fedora hercegnőt és közölte vele, hogy újra meg kell házasodnia, hogy vagyona a haza birtokában maradhasson. A hercegnő társaságában legyeskedik Sergius Vladimir nagyherceg is, aki magát különösképpen alkalmasnak érzi, hogy Fedora hercegnő férje legyen. Fedora hűvösen visszautasítja. A kikosarazott nagyherceg bosszúból szörnyű tervet eszel ki; az estélyen, ahol a vendégek közt van Mister X is, mint magas rangú idegent ajánl a hercegnő figyelmébe. A szép Fedora és a férfi egymásba szeretnek és nemsokára össze is házasodnak. Ekkor érkezik el Sergius Vladimir ideje...

A tavaly is sikerrel játszott darabok:

• A költő visszatér- Páskándi Géza és a Kormorán együttes 1848-ról szóló rockoperája

• János vitéz- Petőfi Sándor irodalmi költeménye, Kacsóh Pongrác zenéjével Pintér Tibor rendezésében

• Ló Show- látványos lovasbemutató, különleges fényhatásokkal, a legjobb magyar lovasok előadásában

• István a király-Szörényi Levente-Bródy János rockoperája Pintér Tibor rendezésében

• Operett- Musical Gála - gyöngyszemek az Operaház fantomja, az Evita, a Hair, a La Mancha lovagja, az István a király, a Valahol Európában és az Elizabeth című musicalekből.

Magyar Lovas Színház

süti beállítások módosítása