T.E.S. T. II.

A Közép-Európa Táncszínház és Gergye Krisztián Társulatának közös produkciója T.E.S. T. II. (6. 5. 4. 3. 2. 1. 0.) címmel látható 2008. február 8-án, a Közép-Európa Táncszínházban. Mozgás-laboratóriumi színház-kísérlet a test tekintetének kutatására. Csak szólók hét férfi testre.

"Ha igaz, hogy a formának van lelke, és hogy a szellem a hús látomásaiban ismerhető fel..." (Mihai Maniutiu)

Gergye Krisztián saját társulatának tagjaival és a Közép-Európa Táncszínház művészeivel 2007 áprilisában a MU Színházban mutatott be T.E.S.T. (I. II. III. IV. V. VI., VII.) címmel hét női szólódarabot, amely a hét női táncművész személyiségére, és testi, alkati helyzetére építve teremtett egy önálló alkotást. Az előadás a Szegedi Alternatív Színházi Szemlén díjat nyert, és a SZIGET Fesztivál Színház- és Tánc Sátrába is meghívást kapott, szakmai sikere is kiemelkedő. A darab visszhangjainak tapasztalatából építkezve Gergye Krisztián ezúttal hét férfi T.E.S.T.-re komponál szólókat, s a férfi testet fókuszba helyezve folytatja mozgás-laboratóriumi színház-kísérletét a test tekintetének kutatására. Az előadás címe:  T.E.S.T. II., a bemutatóra 2008. február 8-án kerül sor, új helyszínen, a Közép-Európa Táncszínházban, a Bethlen Gábor téren.

A darab központi témája a TEST. A rabul ejtett, a megcsonkított, a kizsigerelt, a megalázott, a soha nem kérdezett test: aki mintha jelen századunkban kérné ki magának az addig méltánytalan feledést. A darab témája az önmagában, magányában, egyedül-valóságában kommunikáló TEST monológja. Így, magánvalóságában téma lehet a felszabadult, az egész-séges, az érintetlen, felemelt, kérdés nélkül felelő test is.

A cím alatt feltüntetett csökkenő számsor hat férfi monológot tükröz. A hetedik szóló (“a hetedik te magad légy") a nulladik, egy a koreográfus saját testére írt megnyilvánulás, amelyben lényegtelen a nemi meghatározottság, és mint ilyen, átível a női test-monológokat közvetítő darabunkhoz.

A Közép-Európa Táncszínház és Gergye Krisztián Társulata közös produkciója:

T.E.S. T. II.
(6. 5. 4. 3. 2. 1. 0.)

 
Szereplők, táncművészek: Bora Gábor, Cserepes Gyula, Katonka Zoltán, Major László, Téri Gáspár, Szögi Csaba, Gergye Krisztián

Fény: Fogarasi Zoltán
Jelmez: Béres Móni
Smink, haj, maszk és testfestés: Károlyi Balázs
Fotók: Lékó Tamás

Fényterv, látvány, zenei szerkesztés, koreográfia, rendezés: Gergye Krisztián

Előadás időpontok:
2008. február 8. (19.30) - BEMUTATÓ
2008. február 9., 15., március 29. (19.30)
Közép-Európa Táncszínház (VII., Bethlen Gábor tér 3. )

Jegyfoglalás:
342-7163, 30 / 378-5045
cedt@chello.hu

 Forrás: CEDT

süti beállítások módosítása