Deszka Fesztivál 2008.

A Drámaírói Kerekasztal és a Csokonai Színház idén 2. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar dráma fesztiválját és a hozzá kapcsolódó szakmai rendezvényeket, a Debreceni DESZKÁ-t.

A Debrecenben évente megrendezendő DESZKA fesztivál az évadban bemutatott kortárs magyar drámák legnagyobb seregszemléje, az írók, rendezők, és más színházi alkotók igen ígéretes szellemi műhelye.

A DESZKA a Drámaírók és Színházak Kerekasztala. A fesztivál célja: a kortárs magyar drámairodalom értékeinek bemutatása és népszerűsítése, egymás munkáinak és művészi törekvéseinek minél teljesebb megismerése, a mai magyar drámák színrekerülési feltételeinek javítása, és folyamatos, baráti párbeszéd kialakítása szerző és szerző, szerző és színház, színház és közönség - illetve az értékteremtő körforgás minden résztvevője között.

A Csokonai Színház által befogadott egyhetes fesztivál programjában 7 nagyszínpadi és 10 stúdió illetve kamara-előadás szerepel, amelyet három drámaíró - Békés Pál, Németh Ákos és Sultz Sándor - válogatott az év színházilag és irodalmilag legizgalmasabb produkciói közül.

A DESZKA rendszeres és sokféle lehetőséget kínál a kortárs drámaírók és az előadásokat jegyző alkotók, valamint a debreceni illetve a fesztiválra érkezett közönség találkozására. Ezek a találkozók a könnyedebb hangvételű portrébeszélgetésektől a felolvasó-színházi előadásokon át és kritikai-irodalmi elemzésekig terjednek.

DESZKA FESZTIVÁL 2008.
<<< PROGRAM
 >>> 

süti beállítások módosítása