Kálloy Molnár Péter: A nő után

A népszerû és rendkívül sokoldalú színész elsõ szerzõi lemeze igazi csemege. Kálloy Molnár Pétert mindenki ismeri az Üvegtigris és a Kútfejek címû filmekbõl. Színházi fõszerepei megszámlálhatatlanok és egytõl egyig egyediek: S.Ö.R., Rocky Horror Show, Virágot Algernonnak, Kövek a zsebben, Caveman, Svejk, Hamlet, Aida...

Musicalt énekelt már az USA-ban (István, a király, Musical World), Görögországban (Fame), Finnországban, Angliában (Musical World), operát szintén az USA-ban (Varázsfuvola). Rendez, műsort vezet (Csíííz, Lazac), négy verses kötetet jegyez, az ő hangja nélkül már el sem tudnánk képzelni Jack Black-et, Ben Stillert, Mr. Bean-t, Martin Lawrence-t, Cris Tucker-t. Kevesen tudják, hogy hat éves kora óta gitározik, zongorázik, húszévesen önálló koncertje volt saját szerzeményeiből a Rádió 22-es stúdiójában, majd Londonban, tavaly a skóciai Edinbourogh-ban. Magyarország legjobb színészei után most legjobb zenészei közül segítették néhányan: a hangszerelést és a gitár sound-ot Hrutka Róbert, a vokált Szolnoki Péter és Jónás Andrea készítette. Olyan kiválóságok játszanak a CD-n, mint Fekete-Kovács Kornél (trombita), Giret Gábor (basszus), Tiba Sándor (dob), Galambos Zoltán (zongora). Ugyanez a Szuper Group kíséri majd országos turnéján, mely február 24-én indul a Thália színházban. Magyarországon egyedülálló összművészeti őrület várható: filmbejátszások, kamarazene, tánc, színház és zene váltják egymást egyedi módon. A CD-n hallható számok KMP saját szerzeményei, olyanok, mint ő maga: ötletesek, líraiak, humorosak. A nő után, a Még és még gyönyörű, a Zongorán kísért ellenállhatatlan, a Csókcsendben, az Aki megtagadja magát vonósnégyes- gitárkombinációja egyedi, de akik KMP humoros oldalát szeretik, azoknak sem kell csalódniuk: ott van a Body Builder Blues, a Szingli szong , az Erkély-jelenet, egy mai kudarcba fulladt Rómeó és Júlia-sztori, A Fogság, egy hat hónapos rosszcsont kálváriája tüneményes szöveggel, és az Adószám, mely nemcsak zeneileg, de adóügyileg is szenzációs.
S hogy hogyan szól a CD? Silk musteringolta, igazi nyugati igényességű anyag.

Hallgassa meg a hamarosan megjelenő lemezről a Fogság című számot 
<< ITT >>


Ez most egy különleges helyzet.
Akadnak az életben ilyenek.
Nincs szükségem szép magyar mondatokra, melyek alátámasztják tehetségét, sem kritikákra, melyek kihangsúlyozzák - mennyit is ér szakmai munkája valójában...
Neki nincs szüksége ezekre a mankókra.
Annak, aki szárnyalni, s repülni is képes - sosem szokás felajánlani, hogy  biztonsági hálóval borítják be alatta az égboltot.
Nem illik.
Hazug lenne, hiteltelen lenne.
Kálloy Molnár Péter neve - egyben védjegy a minőségre.
Produktumai, melyek benne, általa kelnek életre - önmagukért beszélnek.
Akár színészként, akár költőként, akár zenészként találkoznak vele - maradandó élményben lesz részük.
Nem szerencsés sem címkéket akasztani rá, sem kategóriákba sorolni.
Ő a Kálloy Molnár.
Ő az, aki estéről estére lemeztelenítve magát, belebújik mások bőrébe - azért, hogy a fizető nézők valóban úgy ülhessenek a nézőtéren - hogy ott azon az előadáson valami pótolhatatlant kapnak. Hiszen azt kapnak...
Ő az, aki Kossuth díjasokat megszégyenítő tollal veti papírra gondolatait, azért, hogy azok verseskötet formájában lássanak napvilágot, immár negyedik alkalommal.
A versek aztán tovább élnek az Önök lelkében, s az Ő zenéjében egyaránt...
Lényegtelen az eredőjük, hisz végtelen a feladatuk...
Akárcsak neki.
Pihenni, vagy szüneteltetni az alkotását -  vétek lenne. Vétek a művészet ellen, vétek az emberek ellen, s vétek az értékek ellen.
Épp ezért született meg kitűnő zenészek tolmácsolásában első, önálló hanghordozója- melyekben ezek az értékek megerősítésre találnak.
S nekem csupán egyetlen feladatom maradt.
A leghálásabb küldetés.
Felhívni a figyelmet Kálloy Molnár Péter legújabb "gyermekére" - melynek  hangjai egészségesek, őszinték, tiszták, humorosak és kedvesek az emberi fülnek...
Minden más az Önök dolga.
Meghallgatni, megítélni, megérezni, megismerni, megvenni, továbbadni, vagy ajándék gyanánt másoknak is örömet szerezni vele - ez már Önökön múlik.

süti beállítások módosítása