Gyüdi Sándort javasolják

Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagya kapta a legtöbb támogató szavazatot a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázók közül az önkormányzat kulturális bizottságának ülésén - tájékoztatta Kormos Tibor elnök az MTI-t szerdán. Gyüdi Sándor kinevezését hatan támogatták, két tartózkodás mellett - mondta az elnök a bizottság zárt ülését követõen. /MNO/

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese hat tartózkodás mellett egy igen és egy nem, Korcsmáros György, a győri színház korábbi főigazgatója hét tartózkodás mellett egy igen, míg Maczelka Noémi zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem ének-zene tanszékének vezetője három tartózkodás mellett öt nem szavazatot kapott - ismertette a szavazás eredményét Kormos Tibor.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatójának személyéről pénteken dönt a Tisza-parti város közgyűlése.

Gyüdi Sándor a bizottsági meghallgatás során elmondta, a város jövőjét nem az ipar és a mezőgazdaság jelenti, hanem a kultúra. Ennek két bázisa van, az oktatás és a tudomány, valamint a művészeti élet, amelynek csúcsintézménye kétségtelenül a Szegedi Nemzeti Színház.

A színház működését a szakember továbbra is társulati formában képzeli el. Álláspontja szerint megújulásra ugyan szükség van, de a sikeres működéshez szükséges alapvető bázis minden műfajban rendelkezésre áll.

Gyüdi Sándor közölte, megválasztása esetén művészeti igazgatóként számít Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetőjének munkájára.

Forrás: MNO/MTI

Kapcsolódó anyagok:

- szegedinemzeti.szinhaz.hu
- Párhuzamos történetek /Jászay Tamás írása/
- Nézői nyilatkozat - Írja alá Ön is!

 

süti beállítások módosítása