Szegedi Kortárs Balett

A Szegedi Kortárs Balett megtartotta jubileumi évadjának második sajtótájékoztatóját, ahol ismertették az együttes munkájának legújabb állomásait és szó esett többek között a legközelebbi premierrõl, a héten debütáló A tudattalanról is.

A TUDATTALAN

A Zöld Szalon

Zene: Kunert Péter
Jelmez: Földi Andrea
Díszlet: Duda Éva
Konzultáns: Máriás Petra
Koreográfus: Duda Éva

Táncolják: Czár Gergely, Fehér Laura, Finta Gábor, Haller János, Jónás Zsuzsa, Kalmár Attila, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea

A Zöld Szalon egy eltúlzott, groteszk, saját magából kifordult és eltorzult vidékre vezet el bennünket, ahol a tükörből féltve őrzött vágyaink bámulnak vissza ránk. A rövid történetekből felfűződő előadásban a kortárs rituálék sorát a századelő levegőjét idéző slágerek szegélyezik.
A porondon félelemmel habart vágyak, elfojtott érzelmek, meredten kísértő álomképek tolonganak. Bársonyos kóbortestek egymás titkos szövetét simítják, kémlelik, válaszul kíváncsi, éhes tekintetek erednek nyomukba. A szertartás alatt fülledt-ringó, zaklatott ölekbe fúrják lényüket. Szövetség, bódult némaság, az egymást kémlelő, kukkoló bábokat kényszerű láncreakció köti izzadt gúzsba.


Semmi és soha

Látvány: Molnár Zsuzsa
Világítás: Stadler Ferenc
Koreográfus: Juronics Tamás

Táncolják:
Czár Gergely, Fehér Laura, Finta Gábor, Haller János, Jónás Zsuzsa, Juronics Tamás, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea

A tudattalan a "jéghegy" nem látható része, amely a "víz" alatt bújik meg, és ott dolgozik. Az örömelv vezérli, nem ismer időt, nem ismer teret. Én sem ismerem. Sokszor mégis tudom. Ő jobban tud engem. Irányít. Ha nem akarom, akkor is. Egyszerre jó és rossz. Kiismerhetetlen. Freud megpróbálta. Jung is, Adler és mások. Mindenki keresi. Én is keresem. Mit keresek? Hol keresem? A testben? A szívben? Az agyban? Az anyagban, a lélekben vagy a szellemben? Kivel is van dolgom nekem tulajdonképpen?

Két koreográfus, Duda Éva és Juronics Tamás kutatja azt a valamit, ami a mélyből mozgatja az embert, lökdösi valamilyen irányba, amelyen talán lehet változtatni, ha rátalálunk - nem a tudattalanra, a kódra, ami hozzá vezet. Mint egyfajta kulcs. A megoldásé.

Premier: február 29. 19 óra Kisszínház
További előadások: Szeged-március 1., 2., 4., 8., 9. 19 óra
Nemzeti Táncszínház-március 28. 19 óra


Testjáték-fotókiállítás

Rendhagyó kiállítást tekinthet meg a nézőközönség február 29-én 18 órától a Kisszínház előcsarnokában Szakács Ildikó képeiből. A magát amatőrnek valló fotós eddig főként a természetet örökítette meg, ez az első alkalom, amikor táncművészekkel dolgozott. Képeit nem az előadás, hanem a próbafolyamat ihlette meg, azok a különleges pillanatok, amelyek csak nagyon ritkán adatnak meg egy kívülállónak: hogy bepillanthasson a kulisszák mögé, a táncosok titokzatos világába. 

Beavató Színház

Szintén a kulisszák mögé invitálja a publikumot Juronics Tamás a Délmagyarország és a Rádió88 szervezésében. A nagy sikerrel rendezett Beavató Színház keretében ezúttal A tudattalan című új bemutatóról mesél a koreográfus: a kulisszák mögé, a táncosok közelébe, gondolatainak szövevényébe hívja a nézőket, tanítja a fiatalokat és testközelbe hozza a balett világát.
Időpont:március 4. 16 óra
Helyszín: Kisszínház
A belépés ingyenes


Téltemető Kobakolás

Március 3-án 18 órától kezdődik Szegeden a Kisszínház előterében a Kortárs Balett Klub, vagyis a KOBAK első rendezvénye. A műsorvezetők a Rádió88-tól Tóth Géza és Patkós Attila. Belépő: egy tál süti, csoki, vagy innivaló, cserébe mindenki kap egy tombolajegyet- ezzel nyerhet: 2008-as Szegedi Kortárs Balett naptárat a táncosok fotóival, jubileumi plakátot, vagy az együttes darabjairól készült felvételeket. Az ismerkedési est célja többek között a közönséggel való kapcsolat ápolása, valamint igényeinek felmérése.

Fő támogató: Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.
Kiemelt támogató: C-Mobil Kft. - BMW Márkakereskedés és Márkaszerviz
Kiemelt vizuáltechnikai támogató: Euronics Műszaki Áruházlánc
Támogatók: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szegedi Nemzeti Színház, NKA, Tisza Volán, , Ikesz Autócentrum Szeged
Médiatámogató: Rádió88, Délmagyarország, Look Up, E-Press, Szegedi Est

Forrás: Szegedi Kortárs Balett

süti beállítások módosítása