Melchiades Klub

A Melchiades Csoport nevét Gabriel García Márquez Száz év magány címû regényének egyik szereplõjérõl kapta. Melchiades, az öreg cigány idõrõl idõre megjelenik a világtól elzárt kis faluban, Macondóban, és olyan újdonságokkal ismerteti meg az ottaniakat, amelyekrõl azok addig nem is hallottak.


Jelenet a Honvéd Kamaraszínház Szíkölök c. előadásából

Mi a színházi kultúrát szeretnénk megismertetni saját korosztályunkkal, olyan fiatalokkal, akiknek "civilként" nincs lehetőségük a színházi munka egy-egy érdekesebb részterületével színvonalas oktatás keretében megismerkedni. Immár második éve rendszeresen indítjuk improvizáció, színpadi mozgás, commedia dell’arte, pszichodráma kurzusainkat, és működtetjük a Melchiades Klubot.

Mi az a Melchiades Klub?

Öt, általunk előzetesen nívósnak ítélt előadásra viszünk el benneteket. Közvetlenül az előadás után vagy másik, előre megbeszélt időpontban alkalmat biztosítunk arra, hogy egy szakmabeli által moderált kötetlen beszélgetésen találkozzatok az előadás alkotóival (színészekkel, rendezővel, esetleg íróval, dramaturggal). Lehetőség nyílik arra, hogy megismerjétek a produkció keletkezéstörténetét, kritikai visszhangját, az alkotók szándékait, és megosszátok velük véleményeteket, kérdéseiteket. Tagjai lesztek egy aktív, színházművészet iránt érdeklődő csoportnak, véleményt cserélhettek, további közös programokat szervezhettek, és akár egy jövőbeli színházi együttdolgozásnak is megtalálhatjátok a módját.


Jelenet az Éjszakai Színház Nasztaszja Filippovna c.előadásából

Az első két előadás:

március 7.
Szíkölök
(a Honvéd Kamaraszínház előadása a Szkénében)

március 21.
Dosztojevszkij-Wajda:  Nasztaszja Filippovna
(az Éjszakai Színház előadása a Pinceszínházban)

További tervek (még nincs időpont):

Spiró György:  Árpádház
A Budapesti Kamaraszínház előadása

Csehov-Kiss:  A szerelmes hal
A Vidám Színpad előadása

Lars von Trier:  Hullámtörés
A Magyar Színház előadása

Az öt színházjegy és a klubtagság díja, azaz a bérlet ára tízezer forint. A jegyek átruházhatók.

Ha szívesen velünk tartanál a következő félévben, küldj egy emailt a  melchiades.csoport@gmail.com címre!

Bányai Gabriella
a Melchiades Csoport vezetője

süti beállítások módosítása