Dariday Róbert 80 éves

Tortával, pezsgõvel, ajándékokkal köszöntötte 2008. február 21-én, 80. születésnapján Dariday Róbert színmûvészt a Békés Megyei Jókai Színház Társulata. A bensõséges ünnepséget az esti elõadás elõtt, fél hétkor rendezték meg a színészklubban.


A páholyban a megyei önkormányzat részéről dr Balogh Erika közöntötte a 80 éves művészt

Dariday Róbertet
a Színház igazgatója, Fekete Péter után a társulat nevében Komáromi Anett színművésznő, a színészszakszervezet nevében pedig Presits Tamás színművész köszöntötte.
A koccintások és a torta felvágása után Dariday Róbert feleségével a színház nézőterére ment, ahol az igazgatói páholyban foglaltak helyet, hogy megnézzék a Vörös és fekete esti előadását.
Az előadás megkezdése előtt Fekete Péter igazgató a színpadról, a közönség előtt is felköszöntötte a 80 éves színművészt, akinek a páholyban a színházat fenntartó Békés Megyei Önkormányzat nevében dr. Balog Erika, az Intézményfelügyeleti Osztály vezetője adott át ajándékot.


Dariday Róbert Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor: Légy jó mindhalálig (1992) című darabjában, Pósalaki szerepében

Dariday Róbert 1928. február 21-én született. A Színház és Filmművészeti Főiskola hallgatója 1952 és 1955 között volt. Miután végzett a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt 1955-től 1962-ig. Utána az Egri Gárdonyi Géza Színházban játszott 1962-től 1966-ig, majd a Miskolci Nemzeti Színház tagja lett, ahol 1966-tól 1982-ig dolgozott. A Békés Megyei Jókai Színházba 1982-ben szerződött és nyugdíjba is innen ment 1988-ban, hatvan éves korában. Az azóta eltelt időben is játszott még néhány szerepet, legutóbb Ibsen: A vadkacsa című darabjában. 
Dariday Róbert a Jókai Színházban negyvenöt szerepet játszott és négy előadást rendezett.


Dariday Róbert Shakespeare: Lear király (1984) c. előadásban Gloster szerepében


Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

süti beállítások módosítása