Csókol anyád!

Sam Bobrick és Julie Stein Csókol anyád! című előadása 2009. július 21-én kerül bemutatásra a budapesti Thália Színházban, Vári Éva és Nagy Ervin előadásában. Már javában zajlanak a darab próbái a Thália Színházban Nagyszínpadán. Az elődást Znamenák István rendezi.

csokolanyad18

 

Adott egy anya, aki a maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. „Kicsi fia" egyébként felnőtt, sőt, elvált ember - méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti, csak tűnjön el a színről. Sheldon Levine összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint „megoldjon valamit". Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga - nincs tehát más megoldás: Sheldonnak megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától.

csokolanyad9

A szerzőpáros/házaspár kiterjedt levelezés formájában bontja ki anya és fia komikusan egymásra utalt és egymástól elszakadni vágyó viszonyát: mindketten elképesztő utazásokra indulnak, megjelennek a tibeti szerzetesek, a túlvilággal kommunikáló Mester, a tévés talkshow világa és maga Elvis Presley is. Minden túlzó, felfokozott, és az amerikai tömegkultúra bizarr paródiája. És közben megismerünk két végletes, humoros és nagyon meghökkentő figurát, akikre mélységesen illik a mondás: ha nem létezne, ki kellene találni.

csokolanyad40


Sam Bobrick és Julie Stein
Csókol Anyád!

Fordította: Zöldi Gergely

Mrs. Levine: Vári Éva
Sheldon: Nagy Ervin

Jelmez: Cselényi Nóra
Koreográfus: Dékány Edit
Grafika: Szöllősi Géza

Rendező: Znamenák István
Producer: Orlai Tibor

Az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a Thália Színház együttműködésével jött létre.


csokolanyad20Az olvasópróbán Rick Zsófi fotózott
Forrás: Orlai Produkciós Irodacsokol_szrlap_eleje_Thlia

süti beállítások módosítása