Tárgyszínház

Az antwerpeni Toneelhuis mozgásalapú tárgyszínházi elõadása látható március elején a Merlinben, a LOW Kultfeszt keretében. Az 5-ei elõadás elõtt nyilvános kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklõdõket a holland, belga és magyar színházi struktúráról.

A színház energiája címmel tartandó fórumot a Magyar Színházi Társaság és a Merlin szervezi  a Het Toneelhuis színház művészeinek közreműködésével, két részben 15.00 és 17.00 óra között.


Benjamin Verdonck - Toneelhuis: Wewilllivestorm
2008.  március 4.  kedd és 2008. március 5. szerda  / 19:00
Merlin Színház / LOW holland-flamand Kultfeszt

“Páratlan világ kél életre itt ócska lomok és kósza drótok révén. (...) Felzaklató, kényelmetlen érzéseket keltő, gyermekded és titokzatos. Kiskorunkba visz vissza az, ahogyan a képzeletet beindítja és közben elvarázsol." (Elke Van Campenhout, De Standaard, 2005 december 16.)

“Ez a színi költemény egészen különleges képekből épül föl. Páratlan szólóelőadás, amelyet leírni szinte lehetetlen. (...) Benjamin Verdonck soha nem volt “ígéretes." Minden, amit eddig láttam tőle kiváló, és egyre csak javul. (...) Benjamin Verdonck - ha már el kell helyeznem valamilyen hagyományban - a flamand és holland színház Buster Keaton-ja." (Martin Schouten, HP/De Tijd, 2006 február 10.)

Készítette és előadja: Benjamin Verdonck, Herman Verdonck, Tomas Desmet, Valentine Kempynck
Production Nieuwpoorttheater & Toneelhuis

www.benjamin-verdonck.be
 
Benjamin Verdonck 1972-ben született Antwerpenben. A belga Toneelhuis meghatározó alakjaként a közösségi helyek és a művészet funkcióját kutatja. A hagyományos nézőtéren kívül zajló akciói keretében lakott már két hétig egy fa tetején leszólítva a járókelőket, élt 32 méter magasságban egy madárfészekben Brüsszelben, sőt megosztotta 3 napját egy malaccal is az amerikai-iraki konfliktusról diskurálva. A háborúk perverzióját az "új minimálszínház" eszközeivel Nine Finger produkciójában dolgozta fel. A Merlinbe Wewilllivestorm c. előadásával érkezik, mellyel új dimenziókat kíván nyitni a művészi pozíció újraértelmezéséhez. A magyar közönség egy szavak nélküli különös tárgyszínház részese lehet ócska lomok és kósza drótok tengerében.

A Merlinben a LOW holland-flaman Kultfeszt ideje alatt állandó információs központ (hétköznap 14.00-20.00) és klub működik.

MERLIN BÉRLET érvényes: 5000 Ft - 4 Merlin LOW program + 1000 Ft partikedvezmény a Merlin LOW POWER partira!
A kedvezménykártya kizárólag a LOW holland-flamand Kultfeszt Merlinben megrendezett programjaira érvényes és automatikus belépésre nem jogosít, ezért kérjük, a jegyeket a kártyavásárlással egy időben felvenni a Merlin jegypénztárában vagy szervezésén.

***

A színház energiája
Kerekasztal-beszélgetés

Ki támogat kit és miért? Miből és mennyiből lehet gazdálkodni? Rugalmasság, fenntarthatóság vagy népszerűség? Nyílt vagy rejtett lobbizás? Hol húzódik a határ az intézményesült és pályakezdő művészek között? Egyeduralkodók vagy nyitott műhelyek?
Moderátor: Magács László

I. rész / 15.00 - 16.00
A holland, belga és magyar színházi struktúra bemutatása, összehasonlítása
Tervezett előadók: Het Toneelhuis színház művészei, Horváth Csaba (főpolgármester-helyettes), Hudi László (AFSZSZ-BESZT), Nagyné Varga Melinda (OKM Művészeti Főosztályvezető), Szabó István (OSZMI igazgató-helyettes)

II. rész / 16.00 - 17.00
Kötetlen beszélgetés
A beszélgetés nyilvános!

Forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása