Ivana Müller

A színpadon szinte teljes mozdulatlanság. A nézõ egy idõ után már kezd együttérezni az öt színésszel, akik egy bizonyos pózban állnak mindaddig, amíg végül szinte már összeesnek. Minden mozgás tilos, kivéve a beszédhez szükséges minimális szájmozgást és mimikát. Az elõadás angol nyelvû.

A merev pózok furcsa mód mégis remekül illenek az elképzelt történetekhez, amelyik mindegyike másról és másról szól: egy rockzenekarról, egy piknikről illetve a jelentésről magáról. Ugyanabból a látványból a legkülönbözőbb történetek bontakoznak ki. A While We Were Holding It Together képei mindig változnak, attól függően, hogy ki nézi őket. Miközben a rejtett értelmet keressük, és azt, amit látni akarunk, képzeletünk segítségével újrateremtjük a képeket. A darab a képzeletbeli és a konkrét, az egyén és a közösség, az előadó és a szemlélő viszonyát állítja előtérbe. Miközben folyamatosan provokálja érzékeinket és tudatunkat, Ivana Müller nyugtalanító, megindító és mégis humoros előadásban részesít bennünket. Müller a művészet lényegét érinti ebben az előadásban, amely a viktoriánus élőkép ellentéte, mintegy képzeletbeli felébredés a dionüszoszi orgiák közös mámorából. Noha a téma erősen teoretikus, Müller könnyed, szellemes stílusban dolgozza fel. Könnyedén szárnyal, mégis ügyesen elnavigál az emberi elme univerzumában.

LOW Holland-Flamand Kultfeszt - Budapest 2008
Ivana Müller: While We Were Holding It Together

Ötlet, koreográfia, szöveg: Ivana Müller
Előadás, szöveg: Katja Dreyer, Pere Faura, Karen Rřise Kielland, Stefan Rokebrand, Jefta van Dinther
Művészi tanácsadás, szöveg: Bill Aitchison
Hangtervezés: Steve Heather
Világítás, technika: Martin Kaffarnik
Menedzsment: LISA / Inge Koks
PR: LISA / Fleur Bokhoven

Előadás időpontok: 2008. március 06-án és 7-én, 20:00 órakor
a MU Színházban

Az előadás producere: LISA, coproducer: Sophiensaele Berlin, Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Dubbelspel (30CC és STUK Kunstencentrum Leuven). A projektet támogatta a Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten and Mondriaan Stichting.

www.associationlisa.com/ivana/

Forrás: MU Színház

süti beállítások módosítása