Mark Rozovszkij

Az ismert rendezõ és színész a teátrum meghívására érkezik a Miskolcra. A színházalapító azért látogat hazánkba, hogy megnézze a miskolci társulat Legenda a lóról címû elõadását.

Lev Tolsztoj Holsztomer című elbeszélését a neves színházi szakember alkalmazta színpadra. A miskolci színház társulata Rozovszkij adaptációját (Duró Győző dramaturgiai segédletével), illetve Rozovszkij és Vetkin zenéjét (Rossa László átdolgozásában) játssza Krámer György Harangozó-díjas rendezésében. A művészeti vezető március 1-én érkezik Magyarországra, és március 2-án este tekinti meg a Legenda a lóról című előadást. Ezt követően beszélget az alkotókkal.
Mark Rozovszkij (71 éves) dramaturg, rendező és színész. A moszkvai Lomonoszov Egyetem újságíró szakán végzett, 1964-ben pedig színházi diplomát szerzett. Még 1983-ban megszervezte mára legendássá vált színházát, amely a Moszkva központjában lévő helyéről kapta nevét: Színház a Nyikitszkij-kapunál (Tyeatr u Nyikitszkih vorot). Közben 1985-ben elvállalta a moszkvai egyetem népszerű színházának a Nas Domnak a művészeti vezetését. Orpheus és Eurüdiké címmel megalkotta az első szovjet rockoperát, A ló halála musicaljét pedig játszották a Broadwayen. Színházi szakkönyvek sorának szerzője.


süti beállítások módosítása