Monodráma Fesztivál 2008

Idén is lesz Monodráma Fesztivál Egerben. Budapesten, a Hársfa étteremben mutatta be Habis László, Eger polgármestere és Csizmadia Tibor, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója az idei Egri Tavaszi Fesztivál programját.

Habis László elmondta: a tavaszi fesztivál azért is jelentős, mert a város idegenforgalmának jelentős részét a belföldi turisták adják, akik a történelmi belváros, a vár, a gasztronómia és a finom borok mellett Eger kulturális élete iránt is érdeklődnek. A március 14-31-ig tartó fesztiválnak is többféle műfajt kínál: lesznek folklór és jazz koncertek, bábfesztivál, valamint kiállítások. A programsorozat a Székely Bertalan festményeiből összeállított tárlattal kezdődik, amit a Zsinagóga Galériában látogathat a közönség. Az Egri Tavaszi Fesztivál keretein belül immár negyedik alkalommal rendeznek Nemzetközi Monodráma Fesztivált, ahol az egri és hazai művészek mellett határon túli színészek is bemutatkoznak.
Csizmadia Tibor, a Gárdonyi Géza Színház igazgató-főrendezője hangsúlyozta: a monodráma fesztivál "nagykorúsodását" jelzi az idei rendezvényre alapított Darvas Iván-díj, a nemzetközi zsűri kiválasztása, valamint a fesztiválhoz kötődő szakmai konferencia megrendezése. A monodráma fesztiválon a felnőtteknek szóló esti előadások mellett délelőtt gyermek, késő este pedig zenés monomusic műsorokkal várják a közönséget.
A színházi világnapon, március 27-én kezdődő monodráma-sorozatban összesen 23 előadást mutatnak be öt nap alatt, ebből kettő a házigazdák produkciója.

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

 

süti beállítások módosítása