Debreceni Tavaszi Fesztivál

Debrecen idén is megrendezi tavaszi programsorozatát, amelyen hazai és külföldi neves mûvészek, mûvészcsoportok egyaránt bemutatkoznak. A sokszínû fesztivál éppúgy kínál komolyzenei, jazz és könnyûzenei hangversenyt, mint képzõmûvészeti kiállítást, filmvetítést és színházi elõadást, vagy táncbemutatót.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál 2008. március 14-én nyitja meg kapuit. A rendezvény nyitánya, a Kórusmuzsika Európa Nagydíja verseny (március 14-16.) vagy a reneszánsz zenét játszó olasz Micrologus Együttes (március 22.) koncertje igazi csemege komolyzene kedvelőinek. Zenei ínyenceknek itt lesz a három harmonikás, a Motion Trio koncertje (március 17.), s a vonós hangszerek világát kedvelőknek, a hat nagybőgősből álló L’Orchestre de Contrebasses nevű csapat estje (április 5.) nyújt maradandó élményt. Március 28-án negyed évszázad legnagyobb és legszebb slágereivel várja rajongóit a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Ghymes Együttes. Április 6-án, a Csillag születik című televíziós műsor frissen megismert debreceni sztárjai - Bíró Gergő, Polyák Rita - és vendégeik (Mészáros Árpád Zsolt, 4 for Dance, Szeredás Népzenei Együttes) adnak gálaestet. A színházrajongóknak a Madách Színház vendégszereplése ígér kellemes estét április 7-én, a Jövőre, veled, ugyanitt 2. című romantikus vígjáték, Hernádi Judit és Gálvölgyi János tolmácsolásában. A színház, s a tánc kedvelőit a spanyol származású flamenco király Antonio Márquez táncszínházának előadása kápráztatja el április 9-én.
A közel egy hónapos tavaszi pezsgés záróakkordja a Debreceni Költészeti Fesztivál, mely a Kórusmuzsika Európa Nagydíja versennyel méltó keretet ad a Tavaszi Fesztivál programjainak.

<<< A FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA
PDF FORMÁTUMBAN LETÖLTHETŐ ITT >>>

süti beállítások módosítása