Kassán vendégszerepel

A Látatlan találkozások címû színmûvel vendégszerepel március 11-én és 12-én este 7 órakor a Miskolci Nemzeti Színház társulata a Kassai Thália Színházban.

 


Szirbik Bernadett, Bősze György

Mario Diament művének miskolci bemutatója nemcsak magyarországi, de európai ősbemutató is volt 2007. február 16-án. Az előadást Európában eddig csak Miskolcon lehetett látni. Most a Thália Színház meghívására, az élet véletlenszerűségét filozófiai síkon feszegető előadással két egymást követő alkalommal is találkozhat a kassai közönség.

A darab a szenvedélyekről szól. Olyan szenvedélyekről, amelyeket véletlenül bekövetkező találkozások hívnak életre. A Buenos Aires-ben született és jelenleg Miamiben élő Mario Diament darabjának központi figurája egy idős, vak ember, aki egy parkban üldögél, s a többi szereplő, illetve a szereplők történetei rajta keresztül kapcsolódnak össze. A darab páros jelenetei során megismert életek tele vannak elszalasztott lehetőségekkel, viszonzatlan szerelemmel, szenvedéllyel, válságos helyzetekkel és a kivezető út lehetőségeivel...


Máhr Ági, Bősze György

"A Látatlan találkozások lényegi mondanivalója, hogy minden, aminek meg kell történnie, ebben vagy egy másik valóságban meg is történik. Ez az üzenet rengeteg további gondolatot sugalmaz. Nem feltétlenül vagyok meggyőződve róla, hogy igaz, de azért mindig bíztató elképzelni, hogy így van" írja művéről Mario Diament.

A Látatlan találkozások 2004-es floridai világpremiere óta több rangos színházi díjban és felterjesztésben részesült.

----------

Látatlan találkozások
Szereplők: Bősze György, Szatmári György, Szirbik Bernadett, Seres Ildikó, Máhr Ági Jászai-díjas
Rendező: Lévay Adina

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
A fotókat Bócsi Krisztián készítette

süti beállítások módosítása