Purim Fesztivál

A Marom Budapest a pilpul.net a Sirály és a Zsidó Színház szervezésében fesztivált szervez. A programok két helyszínen, a Sirályban és a Corvin Tetõn láthatók március 20-23 között.

Purim Fesztivál
Március 20-23 
Sirály, (VI. Király u. 50.)
Corvin Tető (VIII. Blaha Lujza tér 1-2.)


Március 20. Sirály


19:00 Két zsidó, három vélemény

Zsidó irányzatok a Talmud lezárása után. Valláshoz, Izraelhez fűződő viszonyuk - Darvas István rabbi előadása.

20:00 Ágoston Béla Quartet

"A szakadék szélén álló kicsi varázsló kérdi a vándort: Csináljak neked egy hidat? - és lassan kezd hátrahajolni...mi is egy ilyen híd létrehozásán fáradozunk múlt és jelen zenéi között, a kemény elemeket finomítjuk, a finomakat keményítjük - ezért mindig ott táncolunk a szakadék szélén: JAZZ.

"Hangtalan, nesztelen, zajtalan reklámjelzők helyett találóbb a hangos, neszes, zajos kifejezéshalmaz. Dallamos, ritmikus jazz, mely feltérképezi a hallójáratokat, miközben felidézi a Kárpát-medence zeneiségét, egyben ismeretlen távlatokba is mutat."
(zongora: Blahó Attila, dob: Jeszenszky György, bass: Hock Ernő, szaxofon: Ágoston Béla)


 Március 22. Sirály

19:00 Janklovics Péter: Egy büfészínész emlékezései (stand up comedy)

20:00 "Hozzánk vágott zsidóság"

Az ember sorosát kisebb nagyobb mértékben determinálja, hova/minek születik. Ha történetesen zsidónak, akkor még egy kicsit jobban, mintha bármi másnak. Mit lehet kezdeni ezzel a nehezen meghatározható háttérrel, életérzéssel, családdal, illetve kell-e egyáltalán. Aki kérdez: Csillag Gábor kulturantropológus Akik válaszolnak: Szász János, Tatár György (filozófus), Vázsonyi János (zenész).

22. 00 A TÁP-Színház és a Budapesti Zsidó Színház: Minden Rossz és Fáj Varieté
A Sirály pinceszínházban zsidózzon-gojozzon Ön is velünk!
A közismert Táp Színház, és a nem kevésbé hirhedt Budapesti Zsidó Színház egy közös cross-over party keretén belül ünnepli a Purimot, a zsidók kiírtásának első kisérletét. Az előbbi csoport évek óta tudományos eszközökkel kutatja a minnél elviselhetetlenebb színházi produkciók, és témák fellelésének, és megvalósításának módozatait, az utóbbi mindezt zsigerből hozza!
Agyonrágott, kínos téma, fantáziátlan megvalósítás, penetráns rendezés... Mi kell még?
22-én sziszegje, vakarózza, sértődje, és unatkozza át velünk a szombat estéjét!

A belépés: 1000 ft, Marom tagoknak 500 ft


Táp Színház


Március 23. Corvin-Tető

21.00 Srayem- Magyar-moldovai zsidó népzene.
Magyar, moldovai, bukovinai,
máramarosi dallamok gyűjtések klasszikus elemekkel ötvözve alkotják a Srayem dallamvilágát.
Kobza: Pethő Gábor, hegedű: Kerek István, cselló: Fazekas Zoltán

22.00 A ZUBOLY zenekar - továbbiakban: ZUGOJ! - erre az alkalomra kibővül, átalakul. Lázár Zsigmond és Ágoston Béla alapító tagjai az Odessa Klezmer Bandnek, innen az ötlet, hogy megnézzük, hogy működik ez beatbox-szal és a többi zuboly tag kreativitásával. A zenekar vendége lesz még Polnauer Flóra, aki már bizonyított, mint ZU-GIRL ... Az ő kiváló dal-rep tudását és improvizációit is beépítik ebbe az érdekes ünnepi koncertbe.

Ének, rap: Mc.Flóra, ének rap, Beatbox: Mc. busa, hegedű: Lázár Zsigmond, klarinét: Ágoston Béla, bőgő: Hock Ernő, dob: Benke Ágoston Félix

23.00 Laroz Sound System (Laroz Turkoman, Joodaya, Affikoman)

Az izraeli dance hall kultúra nemzetközi szinten is legelismertebb alakja a basszusgitáros, török származású Laroz Turkoman, aki sound system-ével egy sor jamaikai és európai dub-költővel, mc-vel és ütőssel készített felvételeket tel avivi stúdiójában. A kollégák közé tartozik a legnagyobb nevek közül Ras Malakot, TY, Dayjah és a saxson's. Megannyi sláger kötődik a nevéhez (Old time something, Justindance to d dance), amit most egy izraeli Dj-vel és egy Jemeni származású freestyle Mc-vel kiegészülve fog prezentálni az ünneplő sokaságnak. A buliig fel lehet készülni itt.
Belépés: 1500 ft, Marom tagoknak 1000 ft Marom tagságra regisztrálni lehet itt

 
Információ: 06-20/208-1393; 06-30/248-2260

Forrás: MAROM

süti beállítások módosítása