Történetek...

Mire jó egy történet? Bántani valakit? Megnyerni valakit? Legyõzni, megszeretni, megszerettetni, meggyûlölni? Netán átverni, becsapni, csúfolni, rágalmazni. Esetleg meghurcolni, pellengérre állítani, megbetegíteni.

Annyi mindenre jó egy történet!

A Scallabouche Társulat történetei a színpadon születnek: elég egy pillanat, amíg a mesélő összekacsint a hallgatóval, amíg minden hozzávaló összeáll, s az események immár megállíthatatlanul rohannak az ismeretlen végkifejlet felé...

A színészek építgetik, dajkálják, szeretgetik a mesét, majd meggyalázzák, megcsavarják, összekeverik. Ami épül, együtt épül, de elég egyetlen meggondolatlan lépés, hogy egyik pillanatról a másikra minden, ami vidám és szép volt, komorrá és ijesztővé váljon...

Minden azon múlik, milyen lomokat hozunk fel a pincéből: egy régi fridzsidert, egy háromlábú széket? Netán egy elfeledett szerelmet, családi legendát vagy egy rég megbántott szeretőt.

A Scallabouche Társulat alkalmi előadásainak színészei (Dióssi Gábor, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Tamási Zoltán és mások) hosszú hetekig gyakorolták a meseszövést, vagy a "long form" improvizációt, hogy estéről estére más, magával ragadó produkciót nyújthassanak.
Rendező: Alexis Latham

• Premier: Március 25., 19.30, Merlin Színház

fotó: Péter Ildikó

süti beállítások módosítása