Színházi világnap

Kulisszabejárással, beszélgetéssel, kiállítással, nonstop videóvetítéssel és elõadásokkal várja az érdeklõdõket a színházi világnapon, március 27-én a miskolci Nemzeti Színház és a Színháztörténeti Múzeum.

A hagyományokhoz híven az idei színházi világnapon is, betekinthetnek a kulisszák mögé az érdeklődők, megismerkedhetnek a miskolci színház történetével, a smink és frizurakészítés titkaival és megtekinthetik a jelmeztárat.

A színházbejárások 14, 15 és 16 órakor indulnak a Nagyszínház előcsarnokából.
Csoportok számára a kulisszabejárás jelentkezési határideje: március 26., 10 óra.
Jelentkezni a 06/20/4217054-es telefonszámon lehet.

Így készül Az élet, mint olyan című előadás

A Játékszínben a 17 óra 30 perckor kezdődő beszélgetésen a színházbarátok bepillantást nyerhetnek abba, hogy miként készülnek az alkotók a színház új, április 11-én tartandó bemutatójára. Az érdeklődők megtudhatják, mit gondol Lévay Adina rendező Hanoch Levin darabjáról, Máhr Ági Jászai-díjas, Áron László és Bősze György színművész a szerepéről. Az alkotói folyamat egyéb titkaira is fény derül...

A beszélgetésre ingyenes jegyek a színház jegyirodájában igényelhetők.

A résztvevők közül két szerencsés néző két-két színházjegyet nyerhet az Élet, mint olyan valamelyik áprilisi előadására.

Este 7 órai kezdettel a Nagyszínházban a Denevér című operettet, a Kamaraszínházban pedig a Nyolc nő című bűnügyi játékot tekinthetik meg a nézők.

A miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum a miskolci színjátszás történetét feldolgozó Hódolván Tháliának és a Miskolcról induló színészdinasztiát bemutató Legendás Latabárok című kiállításaira várja a színházbarátokat. A Latabár-kiállításhoz kötődően nonstop videóvetítést szervez az intézmény Latabár Kálmán filmjeiből. A kisebbek pedig Latyi Matyi, a furfangos cukrászinas című meséhez készült játékok révén is megismerkedhetnek a latabári humorral.

A világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása