Monodráma Fesztivál 2008

Negyedik alkalommal rendezi meg a Gárdonyi Géza Színház az egri Nemzetközi Monodráma Fesztivált március 27 és 31. között a VIII. Tavaszi Fesztivál keretében.

A hagyományokhoz híven minden korosztályt megszólítanak: délelőtt 11-től a legkisebbeket varázsolják el interaktív mesékkel, bábelőadásokkal, de lesz osztályterem-színház is kamaszoknak, az ő problémáikról, a Kolibri színház tolmácsolásában. Délután 5-től nemzetközi, illetve határon túli magyar produkciókat fogadnak. Az esti hét órás sávban találkozhat a közönség az egri produkciókkal, és olyan művészekkel, mint Pécsi Ildikó, Hámori Gabriella vagy Pogány Judit. Este 9 órától érdekességek és táncszínház várja az érdeklődőket. Este 10 órától pedig igazi csemegéket ajánlanak kamaszoknak, huszonéveseknek és "lélekben fiatal" felnőtteknek: a színház nézőtéri büféje az átriummal fesztiválkocsmává alakul át. Olyan élő legendák adnak exkluzív színházi kocsmakoncertet, mint Hobo, Másik János, vagy Lovasi András a Kispál és a Borzból, Leskovics Gábor a Pál Utcai Fiúkból, vagy Kiss Tibor a Quimbyből.
A március 27-én, a Színházi Világnapon induló Fesztivál nyitódarabja a Gárdonyi Géza Színház ősbemutatója lesz. Nagy András Camille Claudelről, az extravagáns szobrásznőről, Rodin egyik kedveséről írt drámát, melyet Nádasy Erika ad elő.
A IV. Nemzetközi Monodráma Fesztivál alkalmából Eger Város Önkormányzata díjat alapít, melyet nemzetközi zsűri ítél oda a három legjobb produkciónak.

 Forrás: Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása