compagnie drift (Svájc)

A svájci compagnie drift nevû társulat Tönkretehetetlen címû vendégjátéka látható április 8-án és 9-én este nyolckor a MU Színházban.

Négy férfi, akik legboldogabb álmaikban hegymászóknak vagy sarkkutatóknak képzelik magukat; négy haszontalan hős, akik belevágnak a legsötétebb barlangok, a legmélyebb óceánok és a sivatagok havas csúcsainak felfedezésébe. Imádnak nagyot álmodni és mesterfokra fejlesztik saját bukásukat. Négy férfi, akiket semmi nem tántorít el attól, hogy a maguk feje után menjenek, és attól sem, hogy minden helyzetben szépnek lássák a világot. Hiszen ha nem így lenne, életük fabatkát sem érne.
A svájci compagnie drift ötödik alkalommal vendégeskedik a MU Színházban. A társulat előadásaiból sugárzó (ön)irónia és szürrealizmus, világlátásuk könnyekre fakasztó, abszurd humora és végtelen emberiessége ritka gyöngyszem a kortárs tánc világában. Most bemutatásra kerülő előadásuk 2005. októberében készült.

compagnie drift (Svájc): Tönkretehetetlen

ötlet: Peter Schelling
rendezés és dramaturgia: Béatrice Jaccard
koreográfia és előadók: Massimo Bertinelli, Michael Rüegg, Thomas Maucher, Ivan Wolfe
zene: Massimo Bertinelli, François Gendre
díszlet: Peter Schelling
fényterv: François Gendre
jelmez: Daphné Ineichen
produkciós vezető: Beatrice Rossi
társproducerek: compagnie drift, Nuithonie-Fribourg

 Előadás időpont: 2008. április 8. és 9., 20 óra
Helyszín: MU Színház

támogatók:
Kulturförderung of the City of Zurich, Pro Helvetia, Canton de Fribourg - Encouragement ŕ la culture, Fachstelle Kultur Kanton Zürich, Stanley Thomas Johnson Foundation, Zuger Kulturstiftung Landis & Gyr, Kulturstiftung Winterthur, Familien-Vontobel-Stiftung, Dr. Adolf Streuli-Stiftung, Stiftung der Schweizerischen Landesausstellung 1939, Schweizerische Interpreten-Stiftung, Migros Kulturprozent

Forráss: MU Színház

süti beállítások módosítása