Monodráma fesztivál

A Cserkúti Levendulaszínház eredeti népi játékokból állította össze a Turka a táncoló kecske címû elõadását. Már csak a sokaság jókedve hiányzik, de máris kikerekedik a mulatság. A legkisebbeket ma, vasárnap 11 órára várják.

Bíró Kriszta, az Örkény István Színház színművésznője most március 15-én kapott Jászai Mari díjat. Színházi és filmes munkái mellett írónő is, Jozefa és Fiókregény címmel két regénye is megjelent már az Ab Ovo kiadónál. Parti Nagy Lajos Ibusár-ját monodrámaként az egri Nádasy Erika után másodikként játssza az országban, fesztiválunkon március 30-án, vasárnap 17 órától, rendhagyó helyszínen: a színházi ruhatár lesz az előadás kulisszája.


Bíró Kriszta az Ibusár c. előadásában

Hámori Gabriella dekoratív szépsége jól ismert a Jadviga párnája (amiért rögtön megkapta a filmszemle fiatal tehetségeknek járó pályakezdő díját) vagy az Állítsátok meg Terézanyut című filmekből. Színésznőként fiatal kora ellenére már számtalan díj birtokosa, a színikritikusok kétszer is a legjobbak közé választották (legígéretesebb pályakezdő - 2000, legjobb női alakítás - 2006). A műselyemlány - a náci Németországban "kokott-karriert" építő feltörekvő szegénylány története - élete első szóló előadása az egri fesztiválon: március 30., vasárnap, 19 órától.


Hámori Gabriella a Műselyemlány c. előadásban

Épp most! - ez a címe a szlovák társulat előadásának (március 30., vasárnap 21 óra). Peter Oszlík játékában egy ember beszél az álmairól, gondjairól és a világról vallott nézeteiről - egy törött tükör darabjait látjuk. A témák váltakoznak a jelen pillanat érzéseivel. A szándékok formátlanok, az érzések kuszák - emberiek.
Ma este kb. 22 órakor különleges páros ad színházi kocsmakoncertet: a Kispál és a Borz frontembere, Lovasi András és a Pál Utcai Fiúktól Leskovics Gábor lép színpadra együtt. /pcs/

Forrás: Egri Gárdonyi Géza Színház
Fotók: Nehéz Andrea

süti beállítások módosítása