Ma zárul

A legkisebbeket ma vásári játékkal várják 11 órától: Kovács Géza egyszemélyes vásári bábjátéka, a Vásártér, amelyben Vitéz László moldovai rokona, a nagyszájú Vasilache szórakoztat el minket, aki elébb megküzd a feleségével, majd az Ördöggel és végezetül magával a Halállal is.

David Beneš előadása ma 17 órakor kezdődik. A Lábbal a robbanás felé, avagy az utolsó atomharcos egyszemélyes komédia, amely egy atomrobbanás elleni bunkerban kezdődik. Azt hihetnénk, elkezdődött a III. világháború, de a férfi saját esküvőjéről menekült a bunkerba. Vajon összeszedi-e bátorságát, hogy szembenézzen a külvilág "veszélyeivel"?
Pogány Judit friss Kossuth-díjas színművésznő a kettős gyerekgyilkosságot elkövető utolsó magyar halálraítélt édesanyját alakítja a Pedig én jó anya voltam című monodrámában. A görög tragédiák erejét idéző előadásról így vall egy ismeretlen néző a darab honlapján: "Drága Pogány Judit! A végén nehéz tapsolni ... A nézőknek csöndben kellene távozniuk és halkan köszönni, hogy viszontlátásra, Molnárné." Az előadást az egri társulat volt tagja, Anger Zsolt rendezte, melyet a közönség hétfő este 7 órától, láthat.
Ha kiváncsi rá, a nemzetközi zsűri melyik előadásokat ítélte a legjobbnak, jöjjön el a fesztivál eredményhirdetésére hétfőn este 9 órától. /pcs/

 Forrás: Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása