A Korcsula vendégségben

Magyarország legjelentõsebb és leginvenciózusabb független színházi alkotómûhelye - Pintér Béla és Társulata - a nagysikerû Parasztopera után 2008. április 10-én (csütörtökön) 19:30-kor újra látható a Kosztolányi Dezsõ Színházban, ezúttal a Korcsula címû elõadásukban.

 

A téma "eredeti": magyar család nyaral a horvát tengerparton. A darab címe egy sziget, neve: Korcsula. Senki sem járt még közülünk ott, de beszédes az előtag: a korcs, a keverék, a keveredés. Sokféle-fajta ember összezárva egy szigeten. Különös, kevert nyelven kommunikálnak egymással, különös szerelmek szövődnek közöttük, esténként pedig különös, nyugtalanító karaoke partikat rendeznek. Furcsa egy nyaralás lesz ez, ahol a nap nem mozdul el az égről, a tenger pedig nem végtelen, hanem kilátástalan.
 
"Elképzelni sem tudom, milyen színházat csinál majd Pintér Béla úgy negyedszázad múlva, amikor a hatodik x-nél tart, mindenesetre számomra most ő a Kálmán Imre. Egyéni és felismerhető stílust alakított ki, és a legjobb szórakoztató színházat tartja fenn e tájon." /Tompa Andrea/

"És szórakoztató. Pintér jól válogatott, hatásosan kombinált - és a színészek sokoldalúságának, szikár szellemességének köszönhetően mokány kis revüt tálal elénk. Első osztályút. Amelynek az is része, hogy a fürdőruha nem mindegyik lányon mutat egyformán, sőt: a férfiak sem egyformák a fürdőgatyájukban." /Csáki Judit/


Pintér Béla és Társulata valamint az EUROKAZ Fesztivál Zágráb koprodukciója
Korcsula
 
Igrana: Baranyi Szilvia
Günther: Bencze Sándor
András: Deák Tamás
Miriam: Roszik Hella
Zlatko: Kéménczy Antal
Mackó: Pintér Béla
Miso: Quitt László
Kincső: Szalontay Tünde
Gabi: Szamosi Zsófia
Géza: Thuróczy Szabolcs
 
Díszlet: Bojan Gagić
Jelmez: Benedek Mari
Fény: Vida Zoltán
Hang: Rembeczki János
Asszisztens: Matók Szilvia, Pass Andrea
Zeneszerző: Darvas Ferenc

Író-rendező: Pintér Béla


Pintér Béla és Társulata

A Társulat 1998-ban alakult, és az elmúlt hat év során hat ősbemutatót tartott a budapesti Szkéné Színházban, egyet pedig a Nemzeti Színházban. Az alkotók célja, hogy a társadalom és saját személyük kritikus-ironikus megfigyelései alapján - a szó egészséges értelmében vett - nemzeti ihletettségű, kortárs színpadi műveket hozzanak létre. A valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel az a szürreális világ, mely összes eddigi darabjukat jellemzi.
 
Belépő: 300 din.
Jegyek: 024/531-991, 024/557-471, jegy@kosztolanyi.org

Forrás: Kosztolányi Dezső Színház

süti beállítások módosítása