Edinburgh Nemzetközi Fesztivál

Az Edinburgh Nemzetközi Fesztivál igazgatója, Jonathan Mills bejelentette a 2009-es év programját, ami a Felvilágosodás jegyében telik augusztus 14. és szeptember 6. között. Augusztus 15-től 17-ig látható Tom Wright Optimism című, Voltaire-ihlette darabja a Malthouse Melbourne előadásában, Michael Kantor rendezésében.


edinburgh_400

Silviu Purcărete Faust-ja augusztus 18. és 22. között tekinthető meg az inglistoni Lowland Hallban. Purcărete a magyar közönségnek sem ismeretlen: emlékezhetünk 2005-ös Troilus és Cressida-rendezésére a Katona József Színházban, vagy a Gyulai Shakespeare Fesztiválon való részvételére.
A 2009-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon Wedekind Lulujával vendégszerepel a szebeni Radu Stance Nemzeti Színház. Edinburgh-ban augusztus 23-án lesz Rona Munro The Last Witch című produkciójának ősbemutatója Dominic Hill rendezésében. A történet Janet Horne életéhez nyúlik vissza az 1700-as évekbe: ő volt az utolsó nő, akit boszorkányság vádjával égettek el Skóciában. Brian Friel költői és olykor szürreális stílusa miatt nem véletlenül lett Írország egyik legkedveltebb drámaírója. A fesztiválon a King's Theatre-ben három művét is megnézhetik az érdeklődők: (Faith Healer, Afterplay és The Yalta Game). A szerző idén ünnepli 80. születésnapját.

Forrás: ITI Magyar Központ
iti

süti beállítások módosítása