Dennis Kelly: After the end

Dennis Kelly:
AFTER THE END
2008. április 14. hétfő / 19.00 BEMUTATÓ - Merlin Színház
2008. április 15., 16., 17., 20. és 21. / 19.00 - Merlin Színház
 
- bombajó bunkernapló -
 


Rendező: MAGÁCS LÁSZLÓ
 
Luise és Mark régóta ismerik egymást. Egy társaságba járnak, talán volt is közöttük valamiféle vonzódás, de Luise most mással jár. Illetve járt. Egy nap ugyanis terroristák bombát dobnak a városra, ahol élnek. A támadás után égő roncsok, kétségbeesett, sérült emberek botorkálnak az utcákon. A véletlennek köszönhetően azonban Mark egy olyan házban lakik, aminek udvarába az előző lakó atombunkert épített... Luis pedig itt tér magához...
 
A két fiatal megpróbál együtt élni a bunker szűk terében, mely Luise számára meglepő módon, tökéletesen felszerelt. Igyekeznek feldolgozni a történteket, terveket szőni az elkövetkező hetekre, megszokni a másik jelenlétét s eltölteni valamivel az időt, ám ahogy telnek-múlnak a napok, egyre feszültebb lesz közöttük a viszony. Bár a tragédia és Luise hálája valamelyest elsimítja a gondokat, az együttlét mégis kezd rémálommá válni.
 
Az előadásban a romantikus komédia, a pszichotriller és a krimi legerősebb hagyományai keverednek egymással egy precízen felépített dramaturgiai zárócsavarral. Dennis Kelly hihetetlen pszichológiai pontossággal és érzékenységgel meséli el a két fiatal történetét, emberi meccseiket, folyamatos küzdelmüket egymással és a klausztrofóbiával.
 
Az After the End egy olyan témát vet fel az atomtámadás lehetőségével, mely sajnos mára a mindennapjaink részévé vált. Az angol nyelvű bemutató férfi főszereplője Dan Gingel egyenesen a West Endről érkezik, a női főszerepben pedig a szintén angol Madeleine Joseph látható.

süti beállítások módosítása