Az élet mint olyan

Egy férfi. És egy nõ. Együtt leélt élet. Csalódások. Vágyak. Szerelem. Harcok. Sértések. Kibékülések. Elmúlás. Félelmek. Emlékek. - Az élet, mint olyan... Hanoch Levin tragikomédiáját április 11-én este 7 órakor mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház Lévay Adina rendezésében. Az elõadás szereplõi a Jászai-díjas Máhr Ági, Bõsze György és Áron László.


Lévay Adina, Máhr Ági a próbán

De, hogy milyen is "az a kis izé, az élet"? Egyszerre tragikus és komikus. "Tragikus hősök vagyunk. Kiűzetett Ádámok és Évák - véli Lévay Adina. Az öregedés, a halál elől nincs menekvés. De ha képesek vagyunk kívülről nézni magunkat - mint a színházban - észrevesszük, mennyire komikusak vagyunk."

A darab egyszerű történeten alapul. A férj és felesége harminc éve élnek együtt, mígnem egy éjszakán Yona, a férj rádöbben, elég volt. Úgy érzi elfecsérelte az egész életét, s szerinte mindennek fő oka a felesége, Leviva. Elhatározza: elköltözik, és új életet kezd, mielőtt még nem késő. Hogy mit szól ehhez Leviva? Hogy az elhatározást követik-e tettek? Hogy sikerül-e megtalálni Yonának az élet értelmét?


Bősze György a próbán

A humor és a tragikum végletei között egyensúlyozó, két nagyszerű alakítást kínáló darab az emberi kapcsolatok sűrűjébe visz bennünket - kívülről láthatunk olyan helyzeteket, amelyeket életünk során mi maguk is megélünk. Sírhatunk, nevethetünk rajtuk - magunkon.

A szerző - az izraeli színház legendája - élete 57 éve alatt 56 színpadi művet írt. Életművének egyik legfontosabb és a világ számos színpadán sikerrel előadott darabja Az élet mint olyan.


Máhr Ági, Bősze György a próbán

Hanoch Levin
AZ ÉLET MINT OLYAN
- tragikus komédia szünet nélkül -

Fordította: Orbán Eszter
A magyar szöveget írta: Parti-Nagy Lajos

Leviva: Máhr Ági Jászai-díjas
Yona: Bősze György
Gunkel: Áron László
Mélyhegedűn közreműködik: Szakács Sára

Díszlet-jelmeztervező: Bozóki Mara
Színpadmester: Balázs András
Súgó: Balázs Éva
Ügyelő-rendezőasszisztens: Kriston Szabolcs

Rendező: Lévay Adina

Bemutató: 2008. április 11., 19 óra - Játékszín


Máhr Ági a próbán

 


Áron László a próbán


Bősze György a próbán

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
A felvételeket Bócsi Krisztián készítette

süti beállítások módosítása