Dennis Kelly: After the end

Az After the End egy olyan témát vet fel az atomtámadás lehetõségével, mely sajnos mára a mindennapjaink részévé vált. Az angol nyelvû bemutató férfi fõszereplõje Dan Gingel egyenesen a West Endrõl érkezik, a nõi fõszerepben pedig a szintén angol Madeleine Joseph látható. A rendezõ: Magács László.

Luise és Mark régóta ismerik egymást. Egy társaságba járnak, talán volt is közöttük valamiféle vonzódás, de Luise most mással jár. Illetve járt. Egy nap ugyanis terroristák bombát dobnak a városra, ahol élnek. A támadás után égő roncsok, kétségbeesett, sérült emberek botorkálnak az utcákon. A véletlennek köszönhetően azonban Mark egy olyan házban lakik, aminek udvarába az előző lakó atombunkert épített... Luis pedig itt tér magához...
 
A két fiatal megpróbál együtt élni a bunker szűk terében, mely Luise számára meglepő módon, tökéletesen felszerelt. Igyekeznek feldolgozni a történteket, terveket szőni az elkövetkező hetekre, megszokni a másik jelenlétét s eltölteni valamivel az időt, ám ahogy telnek-múlnak a napok, egyre feszültebb lesz közöttük a viszony. Bár a tragédia és Luise hálája valamelyest elsimítja a gondokat, az együttlét mégis kezd rémálommá válni.
 
Az előadásban a romantikus komédia, a pszichotriller és a krimi legerősebb hagyományai keverednek egymással egy precízen felépített dramaturgiai zárócsavarral. Dennis Kelly hihetetlen pszichológiai pontossággal és érzékenységgel meséli el a két fiatal történetét, emberi meccseiket, folyamatos küzdelmüket egymással és a klausztrofóbiával. 
 
----------

Dennis Kelly: AFTER THE END
- bombajó bunkernapló -
Rendező: MAGÁCS LÁSZLÓ

Előadás időpontok:
2008. április 14. hétfő / 19.00 BEMUTATÓ - Merlin Színház
2008. április 15., 16., 17., 20. és 21. / 19.00 - Merlin Színház 

Forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása