Komáromi Jókai Színház

A Komáromi Jókai Színház vendégjátéka látható április 15-én a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek keretében a Thália Színházban. Grimm - Albert - Barabás - Lõrinczy: Hófehérke meg a törpék címû meseoperettjének rendezõje Pille Tamás.

 

Grimm - Albert Péter - Barabás Árpád - Lőrinczy Attila
Hófehérke meg a törpék
- meseoperett -

Hófehérke: Holocsy Krisztina
Mostoha: Szvrcsek Anita
Tükör: Balaskó Edit
Vadász: Tyukodi Szabolcs
Királyfi Árminka: Hajdú László Szabolcs / Pille Tamás m. v.
Varjú Virgil: Olasz István
Bagoly Bódog: Manases István
Tudor: Bernáth Tamás
Morgó: Fabó Tibor Jászai-díjas
Szende: Pille Tamás m. v. / Hajdú László Szabolcs
Vidor: Németh István
Szundi: Balaskó Edit
Hapci: Nagy László
Kuka: Csorba Máté m. v. / Lebocz Dávid m. v.
Táncosok: Kürti Csaba m. v., Szakálová Barbora m. v.

Akik még a bábokat is mozgatják: Balaskó Edit, Bernáth Tamás, Dudás Krisztina, Erdélyi Zoltán, Hajdú László Szabolcs, Nagy László, Olasz István, Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, Pille Tamás, Rab Zoltán

Díszlet- és jelmeztervező: Howard Lloyd m. v.
Bábok: Fórizs Balázs m. v.
Koreográfus: Dvornik Mónika m. v.
Korrepetítor: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
A rendező asszisztense: Mesinger Nóra

Rendező: Pille Tamás m. v.

Az előadás 2 felvonásból áll, időtartama kb. 2 óra

Előadás időpontok:
Thália Színház, április 15. kedd 10 és 15 óra


A Komáromi Jókai Színház gyermekek és felnőttek számára egyaránt különleges bemutatóval rukkolt elő. A Grimm testvérek klasszikusát, a mindenki számára ismert Hófehérke-történetet tűzte műsorára - kicsit másképp. A Hófehérke meg a törpék nem szokványos, kötelezően bemutatandó gyermekelőadás. A komáromi színház energiát nem kímélve állította színpadra a művet. 13 színész, gyerekszereplő, táncosok, valódi varázslat, illuzionista trükkök teszik feledhetetlenné (a muzsika mellett) a produkciót.
A Grimm testvérek meséjét Albert Péter írta színpadra. Királydrámai feszültséget teremt az első felvonásban, hiszen a cselszövés, az árulás, a pártütés s Hófehérke elveszejtése már-már krimiszerű, komor hangulatot árasztana, ha...
Ha Barabás Árpád zenéje (igazi, hamisítatlan operettmuzsika) nem ellensúlyozná az eredeti Grimm mese szörnyűségeit.
A második felvonás a tréfáé s a bolondozásé, hisz a 7+1 táncos-komikus jóvoltából operettparódia látható a javából!!
Pille Tamás, az előadás rendezője az eddigi bemutatók után (Tatabánya 2002, Fogi Színháza 2006) új jelenetekkel, új dalokkal és új koncepcióval frissíti a produkciót, de most sem hiányoznak a bábjátékokkal tarkított jelenetek. Az előző két színházi változatban a törpék bábok voltak, Komáromban a rendező élő szereplőkre, hús-vér színészekre bízta a társadalomból kivonult (száműzött) apró emberkék megformálását. Arcuk, karakterük ezáltal erősödött, sorsuk lett, s majd a nézők is láthatják, olyanok, mint mi magunk. Egyik zsörtölődős, másik okoska, de van köztük vigyorgós, sírós, álomszuszék... de egyként segítik Hófehérke életét. A Londonból érkezett díszlettervező, Howard Lloyd zseniális munkájának köszönhetően a törpék törpék maradnak, hisz a nézők jól láthatják majd, hogy Hófehérke s a Királyfi derekáig érnek!!! Hogy hogyan? Ez maradjon az alkotók titka!
S végül, a Királyfi, a csetlő-botló, ügyefogyott és szerethető bonviván-pótlék példásan mutatja, hogy nem csak a kigyúrt macsó szerethető. Megjelenésével megkoronázza az operettparódiát, feltámasztja Hófehérkét, feleségül veszi, és boldogan élnek, míg meg nem halnak!
A saját tükörképével beszélgető, skizofrén királynő elnyeri méltó büntetését, és dühében szétpukkad.

Forrás: Égtájak Iroda 
Fotó: Dömötör Ede

süti beállítások módosítása