9. Vidéki Színházak Találkozója

Idén kilencedik alkalommal úja megrendezésre kerül a Vidéki Színházak Találkozója 2008 április 21. és május 08. között a Thália Színház rendezésében. A program évrõl-évre lehetõséget teremt a budapesti közönségnek arra, hogy megismerjék a vidéki színházak elõadásait. A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan több helyszínen zajlik: a Thália Színházban, a Merlin Színházban, az Új Színházban és a Nemzeti Színházban.

 

9. Vidéki Színházak Találkozója
A PROGRAM megtekintéséhez kattintson IDE >>>

• Megyeri László, a Thália Színház igazgatójának a köszöntője:


Tisztelt Színházbarát Közönség, Kedves Vendégeink!

Tíz évvel ezelőtt fogant meg a Vidéki Színházak Találkozójának ötlete, és kilenc évvel ezelőtt született meg a Találkozó.

2008-ban kilencedik alkalommal látogatnak meg bennünket a vidéki színházak bemutatkozni, élményt adni.(...)
Ennyi idő után már van mire emlékezni.

224 előadás, több mint 55 ezer néző és maga a kilenc év is tiszteletre méltó.

Főhajtással kell adózzunk a vidéki színházak előtt, hiszen egyetlen fillér külön támogatás nélkül, saját egyéb bevételeik terhére, vagy máson spórolva, de évről-évre itt vannak. Néha akadt, hogy valaki valamiért nem tudott jönni, de a következő évben már itt volt.

Ugyanezt megérdemlik a befogadó helyek is (a kezdeményező Thália Színház mellett a Merlin Színház, a Nemzeti Színház, a Petőfi Csarnok, a Budapesti Kamaraszínház, az Új Színház, a Vidám Színpad), akik rendszeresen, vagy egy-egy alkalommal helyet biztosítottak előadásoknak. Természetesen az anyagi terhet itt sem vállalta át senki a befogadóktól.

Kérdeztük folyamatosan a közönséget, közönségünket is. Kíváncsiak voltunk a színházba járási szokásaikra, életkor, végzettség, lakóhely szerinti összetételükre, előadás választási szokásaikra, arra, honnan szerzik az információkat az előadásokról és hol vesznek jegyet, néha még háztartásuk felszereltségére is. Ma már - azt hisszük - tudjuk, hogy kik járnak színházba és miért.
 
Az Önök véleménye és a vidéki színházak ötletei alapján folyamatosan finomítottuk a Találkozó szerkezetét, kiválasztási szempontjait, módosítottunk az időponton, és kiterjesztettük a meghívott színházak körét.

Ma sem akarunk mást, mint amikor elkezdtük. Színesíteni a fővárosi színházi kínálatot, megmérettetési lehetőséget kínálni a színházaknak, és kellemes élményt, jó szórakozást nyújtani Önöknek.

Ha ez eddig sikerült, és ezután is így lesz, akkor megérte, megéri.

Ennek reményében várjuk Önöket 2008-ban a Vidéki Színházak Találkozóján.

 

       Megyeri László
igazgató

 

süti beállítások módosítása