III. Gesztus Fesztivál

A tavalyi évhez hasonlóan idén tavasszal is megrendezi valódi összmûvészeti fesztiválját április 22-tõl 26-ig a Gesztus Mûhely Egyesület a SÍN Kulturális Központban.

Mivel az idén éppen a Föld Napján nyílik a fesztivál, jó alkalom ez, hogy a kortárs művészetek mellett, még inkább azokkal együtt, tulajdonképpen velük egybeforrva megjelenjék az a környezettudatos gondolkodás, amely mellett a SÍN már az elmúlt nyáron letette voksát, amikor a SÍN fölött az ég című rendezvénysorozatot tartottuk. Ezt a fajta 'ökofilozófiát' leginkább a kiállított képzőművészeti munkák képviselik (hints-projekt, Ilauszki Tamás), azonban nem volna ez összművészeti fesztivál, ha nem fordulna ez azonnal koncertbe, méghozzá kőkorszakiba a javából...

Több teret kap ezúttal a filmművészet, annak is természetesen a kísérletező ága: a Budapest Short Film Festival elmúlt éveinek legjobb darabjaiból láthatnak minden este egy-egy válogatást az érdeklődők, és a XXI.század irodalma is képviselteti magát a szokott módon. De nem csak a szokott módon: Czapáry Veronika írásai performanszba oldva hevernek majd egy külön erre a célra emelt oltáron.

Produkciós házként mutatkozik be a SÍN ezen a fesztiválon abban az értelemben, hogy meghívott vendégfellépőink kivételével a fesztiválon bemutatásra kerülő valamennyi alkotás a SÍNben készült, illetve a SÍNben dolgozó művészek, zenészek, képzőművészek, táncosok produkciója. Hogy betekintést engedjünk a közönség számára is az itt folyó egész éves alkotómunkába, a műsorra tűzött előadások jórésze az elkészülés különböző fokán álló munkabemutató. Ilyen fajta felvetéssel áll elő többek között Góbi Rita, Juhos István Putto és Juhász Kata is. Az előadások másik része azonban éppen ellenkezőleg: olyan darab, amelynek volt már valahol bemutatója, de az alkotógárda továbbdolgozott rajta vagy éppen -mivel itt készültek- a SÍN az a hely, ahol igazán teljes pompájukban tudnak kibomlani a nézők szeme előtt (Pataki Klári és Nagy Zoltán darabja).

<< RÉSZLETES PROGRAM ITT >>

Forrás: SÍN Kulturális Központ

süti beállítások módosítása