Az eső labirintusa

A Színház-és Filmmûvészeti Egyetem 2008. április 25-én, pénteken délután 3 órakor a Padláson bemutatja Gabriel García Marquez novellái felhasználásával AZ ESÕ LABIRINTUSA címmel a végzõs bábszínész osztály utolsó vizsgaelõadását.

A végzős bábszínész osztály vizsgaelőadásában Bartal Kiss Rita Blattner-díjas bábművész irányításával színészek és bábok együtt keltik életre Gabriel García Márquez mágikus realista Macondo - novelláit (Isabel monológja, miközben az esőt nézi Macondóban; Vénséges vén apóka hatalmas szárnyakkal; A világ legszebb vízihullája; Az eltűnt idő tengere; A kísértethajó utolsó útja).

Az eső labirintusa

Játsszák:
Bercsényi Péter, Fabók Mariann, Gémes Antos, Jankovics Péter, Karádi Borbála,
Gombai-Nagy András, Nagy Viktória, Papp Zoltán, Vesztl Zsófia

Díszlet és bábtervek: Sipos Katalin, Sisak Péter
Zene: Alpár Balázs
Dramaturg: Gimesi Dóra, Kocsis Rozi
Rendező munkatársa: Gimesi Dóra

Rendező: Bartal Kiss Rita

Osztályvezető tanár: Meczner János, Csizmadia Tibor

Bemutató:
2008. április 25. péntek 15.00 h
További előadások: 
április 26. szombat 15.00 h, 27. vasárnap 19.00 h
Helyszín:
Ódry Színpad, Padlás (VIII., Budapest, Vas u. 2/c)

Isabel az esőt nézi Macondóban. Gyermeket vár. Termékeny képzelete furcsa lényekkel, különös történetekkel népesíti be a házat, míg az egyenletesen kopogó eső összemossa álmait a valósággal. Megelevenedik a falu, ahová egyszer ősöreg angyal érkezett, ahol az asszonyok olykor vízihullákkal álmodnak, s ahol, bár terméketlen földjén nem terem virág, nyári éjszakákon rózsaillatú a tenger. Zuhog, szakad, kopog az eső, s a lavórból tenger lesz, melynek horizontján időről időre felbukkan, majd eltűnik egy titokzatos, hatalmas óceánjáró.

 

süti beállítások módosítása