Emésztő tűz

Budapesten, a Vidéki Színházak Találkozóján az Emésztõ tûz.
Április 28-án este 7 órától a Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpadán játszik az egri Gárdonyi Géza Színház társulata.


Kaszás Gergő, Bozó Andrea

A generációkon átívelő, szelíd humorú tragikomédia a huszadik századból, a huszadik századról. Fiatal nőkről, akiket így vagy úgy megperzsel a szerelem. Elbűvölően romlott férfiakról, akik kihasználják őket, de miközben csapdába csalnak, csapdába is esnek. És csöppet sem kedves idős hölgyekről, akik egy élet tapasztalatával felvértezve sem védhetik meg lányaikat, unokáikat a tűztől, amely előbb-utóbb mindenkit elemészt. Egy családtörténet két darabkája a szigorú erkölcsű századelőről és a túlzottan is felszabadult századvégről. A Radoslav Milenković rendezte előadásban Margitai Ági is színpadra áll több évtized után Egerben. Partnerei: Bozó Andrea, Járó Zsuzsa, Kaszás Gergő, Mészáros Sára és Rácz János. A díszlet Juraj Fabry, a jelmez: Nagy Fruzsina munkája.
A Magyarországon még ismeretlen Charlotte Jones Emésztő tűz című romantikus műve néhány éve nagy siker volt Londonban. A darabot Upor László fordításában mutatta be az egri színház.


Margitai Ági


Kilencedik alkalommal rendezik meg a találkozót. Idén 7 helyszínen: a Thália Színházban, a Merlin Színházban, az Új Színházban és a Nemzeti Színházban 26 előadás látható.  A program színesíteni kívánja a fővárosi színházi kínálatot, megmérettetési lehetőséget ad a színházaknak, és kellemes élményt, jó szórakozást nyújtani a közönségnek.

pcs
Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása